Dolar yeniden hareketlendi

Dolar yeniden hareketlendi
Coronavirüs salgınının piyasaya etkileri ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Murat Uysal'ın konuşmasının izleneceği yeni güne Dolar/TL 6,12 seviyesinden başladı. Kur daha sonra 6.10 seviyesinin altına indikten sonra tekrar 6,15'in üzerine çıktı.

Dolar/TL güne 6,12 seviyesinden başladı, coronavirüs ve TCMB Başkanının konuşması izlenecek. TCMB Başkanı Uysal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Meclis Toplantısında konuşma yapacak.

Corona salgınını hızla dünyanın geri kalanına yayılmakta olduğu endişesi dün ABD hisse senedi piyasalarının son 2 yılın en kötü gününü yaşamalarına yol açtı. S&P 500 Endeksi yüzde 3,35 gerileyerek 2020 yılındaki kazanımlarının tamamını geri verdi. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 3,56, Nasdaq yüzde 3,71 geriledi.

Çin’de teyit edilmiş coronavirüs vakası sayısı 77 bin 658’e ulaştı. Çin Ulusal Halk Kongresi, vahşi hayvanların ticaretini ve tüketimini derhal yasaklayacağını duyurdu.

ALTIN FİYATLARI TUTULAMIYOR

Öte yandan altın coronavirüsün de etkisiyle rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Çeyrek altın 544 TL’den görürken gram 323 TL’den kadar çıktı. Tam altın 2 bin 235 TL’den satılıyor.