Dolarda son durum ne?

Dolarda son durum ne?
ABD Temsilciler Heyetinin yaptırım kararının ardından hareketlenen dolar/TL gözünü FED kararına yöneltti. Bugün açıklanması beklenen karar öncesi dolar/TL 5,73'ün üzerinde işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve Brexit gelişmeleri gündemdeki yerini korurken, ABD Merkez Bankasının (Fed) bugünkü faiz kararının yatırımcıların odağında yer aldığını belirtti.

Euro/TL de 6,38 civarında hareket ediyor.

Fed'in yüzde 1,75-2,00 aralığında olan politika faizini 25 baz puan daha indirerek yüzde 1,50-1,75 bandına çekeceğini tahmin eden uzmanlar, karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.

ABD'de dün akşam Temsilciler Meclisi'nde Türkiye aleyhine alınan kararları, Türkiye sert bir şekilde kınadı. ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını ve Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyona ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti. 

Uzmanlar, ABD ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tekrar gündemin odağına yerleştiğini, ABD Başkanı Donald Trump'tan gelecek açıklamaların takip edileceğini kaydetti.

Yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında Almanya'da işsizlik ve ABD'de büyüme verilerinin izleneceğini belirten uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 5,73'in destek, 5,80'nin direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.