Dolarda virüs ateşi sürüyor

Dolarda virüs ateşi sürüyor
Korona virüsü salgını ve salgına karşı hükümetlerin aldığı önlemlere dair haber akışı, dünyada ve Türkiye'de piyasaların yönünü belirlemeye devam ediyor. Dolar/TL güne 6,77 seviyelerinden başlarken, petrol fiyatlarında arz kesintisi konusunda bugünkü OPEC+ toplantısında anlaşma çıkacağı beklentisiyle yüzde 2'lik yükseliş var.

Güne 6,77-6,78 aralığında başlayan dolar/TL, son bir haftada 6,60’dan 6,80’e kadar yükselmişti. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi ise son bir haftada 89 bin seviyelerinden 93 bin seviyelerine ulaştı.

Yıla 5,94 seviyelerinden başlayan dolar/TL, korona virüsü salgının ekonomik faaliyeti olumsuz etkilemesi ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden yabancı sıcak para kaçışıyla 6,80’e kadar yükseldi.

Asya borsaları, salgınının zirveye yaklaştığı ve hükümetlerin daha fazla ekonomik destek paketi açıklayacağı umutlarıyla yükselirken petrol fiyatları da üretim kesintisi anlaşması beklentileriyle arttı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,6 yükseldi. Çin lokomotif hisseleri yüzde 0,54 yükselirken, Avustralya borsaları yüzde 1,52 artış kaydetti.

ABD’nin S&P 500 endeksi yüzde 3,41 yükseldi. Ancak S&P 500 endeksinin vadeli işlemleri kazanımlarını geri vererek yüzde 0,27 geriledi.