Dolar'ı ve Euro'yu bilen adam Remzi Özdemir Dolar'ın rotasının ne olacağını açıkladı

Dolar'ı ve Euro'yu bilen adam Remzi Özdemir Dolar'ın rotasının ne olacağını açıkladı
Yeniaçağ Gazetesi'ndeki ekonomi yazılarıyla ve Yeniçağ TV'de her salı yayınlanan "Paramedya" programında ki analizleriyle bugüne kadar yaptığı tahminleri hep tutan Remzi Özdemir Dolar'ın yeni rotası ve faiz kararı hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

YENİÇAĞ TV ÖZEL HABER

Yeniçağ TV'de yayınlanan "Paramedya" programında haftanın ekonomi gündemini değerlendiren ekonomist Remzi Özdemir ilk olarak perşembe günü Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz oranları konusunda değerlendirmelerde bulundu"

"CUMHURBAŞKANI FAİZ ARTIŞINI İSTEMİYOR"

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz konusunda yapmış olduğu açıklamanın Merkez Bankası üzerinde etkisi olup olmayacağı konusuna değinen Özdemir;

"Ben Merkez Bankası'nın kararını etkileyeceğini düşünmüyorum, hatta Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınacağı söylentisi var buna da katılmıyorum. Şayet böyle bir şey olursa işte o zaman kıyamet kopar, Türkiye gerçekten güvensiz bir ülke olur, Merkez Bankası bizim yumuşak karnımız, son iki yıl içinde zaten üç kez Merkez Bankası Başkanı değişti. Cumhurbaşkanı'nın böyle bir riske gireceğini sanmıyorum" açıklamasında bulundu.

"FAİZ KARARI KONUSUNDA ÇOK CİDDİ ŞÜPHELERİMİZ VAR"

Remzi Özdemir, daha öncesinde Merkez Bankası'nın 0.50 ila 1 baz puanlık bir faiz beklentisinin olduğunu ancak Cumhurbaşkanı'nın faiz açıklaması sonrasında piyasaların bir tereddüt yaşadığını belirterek şunları söyledi;

"Bloomberg'in yapmış olduğu bir ankete göre analistlerin yüzde sekseninin Merkez Bankası'nın Ocak ayını pas geçeceği yönünde olduğu görüşüne sahip. Benim kişisel görüşüm, finansal okur yazarlık işaretlere bakmak demektir, Merkez Bankası Başkanı'nın da bu işaretlere baktığını düşünüyorum bence Merkez Bankası'nın bu ayı pas geçme olasılığı çok yüksek."

"CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI OLMADAN PAS GEÇSE SORUN OLMAZDI"

Remzi Özdemir, Merkez Bankası'nın Ocak ayını pas geçme konusunda ise

"Cumhurbaşkanı'nın faiz açıklaması olmadan pas geçse sorun olmazdı fakat bu açıklamadan sonra faiz artışını pas geçmesi piyasaları tedirgin edecektir çünkü bağımsız olarak karar almadığı izlenimini uyandıracaktır tabi bu da doların yönüne etki edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yeniçağ TV'de Paramedya programında konuşan Remzi Özdemir'in doların yeni rotasının ne olacağı ve faiz beklentisi konusunda yapmış olduğu açıklamayı video haberimizden izleyebilirsiniz.

 

İlgili Haberler