Doları ve Euro’yu önceden bilen adam Remzi Özdemir Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolarda olacakları açıkladı

Doları ve Euro’yu önceden bilen adam Remzi Özdemir Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolarda olacakları açıkladı
Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutma kararı sonrası doların seyri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir, karar sonrası bir süre daha dolarizasyonun Türkiye’nin gündeminde olacağını açıkladı...

Doları ve Euro’yu önceden bilen adam Remzi Özdemir dolarda olacakları açıkladı. Merkez Bankası faizleri sabit tutmuştu

Merkez Bankası''nın merakla beklenen faiz kararı açıkladı ve %19 olan faizi sabit tutma kararı aldı.

Merkez Bankası''nın kararından sonra doların seyri merak ediliyordu. 

Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir karar sonrası dolarizasyonun (Para ikamesi) bir sürede daha Türkiye’nin gündeminde olacağını açıkladı.

Remzi Özdemir''in değerlendirmeleri şöyle:

"Merkez Bankası faize dokunmadı ama piyasaya düşürebilirim mesajı verdi.

Yeni Merkez Bankası Başkanı bu göreve faizleri düşürmek için geldi. Çünkü bugüne kadar hep aynı şeyi savundu.

Evet! Merkez Bankası faizi mutlaka düşürmeli ama bunu yaparken enflasyonu da düşürmek zorunda. Yoksa geçen yıl yaşanan sorunu aynen yaşarız. Bu millet durduğu yerde keyfinden parasını dolara yatırmadı. Bunun tek nedeni yüksek enflasyon karşısında parasının değerini korumak.

Geçen yıl enflasyona rağmen Merkez Bankası sanki hiç sorunumuz yokmuş, ekonomimiz tıkırında gibi faizleri düşürerek eksi faize geçti. İşte dolarizasyon orada patladı.

Peki yeni Merkez Bankası Başkanı ne yapıyor?

Merkez Bankası’nın açıklamasına baktığımızda gerekirse sıkılaştırma tedbirleri alınır cümlesinin çıkartıldığını görüyoruz. Bu şu anlama gelmiyor: Her an faizleri indirebiliriz.

Bir sonraki ayda Merkez Bankası piyasayı yoklayarak 0.25 de olsa bir faiz indirimine gidebilir. Bu da Türk Lirası’ndan kaçışı hızlandırabilir.

Merkez Bankası bugünkü toplantısında kaçak oynadı ama piyasa daha net ve güvenli bir mesaj bekledi. Merkez bu mesajı vermedi. Bir süre daha dolarizasyon Türkiye’nin gündeminde olacaktır."

Dolarizasyon nedir: Bir ülkede yaşayanların yabancı para birimlerini kendi paraları yerine ve/veya paralel olarak kullanmaları durumudur

İlgili Haberler