Dolarla ilgili flaş yorum: 8,71 hiç inandırıcı değil

Dolarla ilgili flaş yorum: 8,71 hiç inandırıcı değil
Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, korona virüs nedeniyle dünyadaki önemli markaların iflasın eşiğinde olduğunu belirterek, Türkiye'de yıl sonu dolar dolar tahmini olarak 8,71 seviyesinin hiç inandırıcı olmadığını söyledi.

Dolarla ilgili flaş yorum: 8,71 hiç inandırıcı değil

Korona virüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında da hazır giyim üreticileri geldi. Hem düşen satışlar hem de üretim yapılamaması nedeniyle büyük bir kayba uğrayan hazır giyim üreticileri, krizin içerisinden nasıl çıkacaklarını düşünüyor. 

Bloomberg HT''ye açıklamalarda bulunan Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, tam kapanma nedeniyle iç piyasanın çok kötü durumda olduğunu söyledi. 

"BİRÇOK MARKA İFLAS NOKTASINDA" 

Kığılı, tam kapanma sebebiyle iç piyasanın kötü durumda olduğunu belirttiği değerlendirmesinde, haftalık çalışma süresinin 85''ten 36 saate indiğini açıkladı. "TCMB''nin anketinde yıl sonu 8,71 tl Dolar/TL tahmini inandırıcı değil. Üretim için ön siparişlerin verilmesi gerekiyor, planlama yapamıyoruz” diyen Kiğılı, salgın nedeniyle Avrupa''da birçok önemli markanın iflas noktasında olduğunu söyledi.

Kığılı, Türkiye’deki hazır giyim sektörünün potansiyeli hakkında yaptığı açıklamada, “Yurt dışı pazarda çok önemli potansiyel var. Markalarımız önümüzdeki yıllarda yurt dışında çok büyüyecek.” ifadelerini kullandı.