Dolmabahçe ve Kabataş yalanlarını savunan Mehmet Metiner’e cevap gazeteci yazar Tolga Şahin’den geldi: Camide içki içildi yalanını ortaya atan FETÖ medyasıydı

Dolmabahçe ve Kabataş yalanlarını savunan Mehmet Metiner’e cevap gazeteci yazar Tolga Şahin’den geldi: Camide içki içildi yalanını ortaya atan FETÖ medyasıydı
AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner Kabataş’ta başörtülü kadına saldırı ve camide içki içildi iddialarını tekrar gündeme getirdi. Türkiye’de Çok Partili Hayatın 76 Yılı isimli yeni çıkan kitabında gazeteci yazar Tolga Şahin, Kabataş iddialarını gündeme getiren isimlerin ortaya çıkan görüntüler sonrası kamuoyundan nasıl özür dilediğini aktarırken Dolmabahçe’de içki içildi yalanının ilk FETÖ medyası tarafından ortaya atıldığını aktarıyor.

YENİÇAĞ-ÖZEL HABER

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner Tele1’de Enver Aysever’in konuğu oldu.

“YALAN SÖYLEYECEK BİRİ DEĞİL”
Programda “Cami’de içki içildi” ve “Kabataş’ta başörtülü kadına saldırı” iddialarını savunan Metiner, “Ben bu olayın mağduru olan kızımızın asla yalan söyleyebileceği kanaatinde değilim. Onun beyanı benim için yeterlidir. Ben kızımızla görüşmedim. Osman Develioğlu ile görüştüm. Yalan söyleyebilecek bir insan değildir. O dönem başörtülü insanlarımıza birtakım çapulcular tarafından nasıl saldırılarda bulunulduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

“MÜEZZİN ORADA MIYDI?”
Metiner, camide içki içildiği iddialarını tekrarlayarak şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanı dediğinde inanmıyorsun. Müezzinin söylediğini bize karşı kullanmak neyin nesi? Müezzin orada mıydı?”

Peki gerçekte neler olmuştu? Gazeteci-yazar Tolga Şahin’in yeni çıkan kitabı “TÜRKİYE’DE ÇOK PARTİLİ HAYATIN 76 YILI” adlı kitapta o dönemde yaşanan tarihi gerçekler belgeleriyle gözler önüne seriliyor.

“ÜZERİ ÇIPLAK DERİ ELDİVENLİ SALDIRGANLAR”
İŞTE TOLGA ŞAHİN’İN KİTABINDA TARİHİ BELGELERE DAYANDIRARAK ANLATTIĞI O DÖNEM GERÇEKTE YAŞANANLAR:

Kabataş’ta üzerleri çıplak deri pantolonlu kalabalık bir grup tarafından bebeğiyle beraber darp edilen ve üzerine idrar yapılan kadının adı Zehra Develioğlu nam-ı diğer Zehra gelin. Zehra gelin o dönem savcılık ifadesinde “belden yukarılarının çıplak olduğunu belirtirken ellerinde eldivenler, başlarında da siyah bandanaları olan bir grup erkeğin” saldırısına uğradığını iddia etti. Savcılıkta bu ifadeyi veren Zehra gelinin olay sonrası Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne gittiği ve darp raporu aldığı belirtildi ancak bu rapor hiçbir zaman yayınlanmadı.

“ELİF ÇAKIR GÜNDEME GETİRİYOR”
Olay sonrası dönemin sert yandaşlarından Star gazetesinden Elif Çakır, Zehra gelin ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajda Zehra gelinin iddialarını kamuoyuna aktaran Çakır, “En olmadık yerlerde ağlamaya başlıyorum ‘niye ağlıyorsun? dedikleri anda boğazıma kocaman bir yumru gelip tıkandığını hissediyorum. Günlerdir elimde tuttuğum bir fotoğraf karesiyle izliyorum, televizyonlardaki Gezi Parkı eylemcilerinin ‘masumiyetini’ anlatan haberlerini” ifadelerini kullandı.

“KONUŞACAK HALİ YOKTU BEN ANLADIM”
Çakır’ın röportajıyla ilgili o dönem Star’ın politika editörü olan Murat Seçkin, “bunları bu kadın mı anlattı” sorusuna karşılık Çakır’ın “Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım” cevabını verdiğini aktardı. Daha sonrasında Çakır’ın aracılığıyla Habertürk’ten Balçiçek İlter de Zehra gelin ile gerçekleştirdiği söyleşiyle iddiaları tekrar tekrar gündeme getirdi. Kabataş görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra ise Balçiçek İlter, kamuoyundan özür dilediği köşe yazısında şu ifadelere yer verdi.

İSMET BERKAN GÖRÜNTÜLERİ İZLEMİŞ!
Hürriyet gazetesinden İsmet Berkan, 2 Haziran 2013’de “Çok ama çok acı bir öykü. Maalesef gerçek”, “MOBESE görüntüleri dahil pek çok şey var, savunulur tarafı olmayan bir olay” tweetleri attı. Ayrıca Berkan CNN Türk’te Enser Aysever’in sunduğu Aykırı Sorular programında görüntüleri izlediğini belirtti.

GERÇEKLER BİR BİR ORTAYA ÇIKIYOR
Olay anına ilişkin görüntüler ise Kanal D ekranlarında yayınlandığında olayın hiç de anlatıldığı gibi olmadığı ortaya çıktı. Olay görüntülerinde başörtülü bir kadın elinde bebek arabasıyla Kabataş tramvay durağının karşısında eşini beklerken yanından 8-10 kişilik bir grubun geçtiği görülürken çevrede olağandışı hiçbir hareketliliğin olmadığı aşikardı.

BERKAN VE İLTER ÖZÜR DİLİYOR
Kabataş iddialarını dile getiren gazetecilerden İsmet Berkan görüntülerin yayınlanmasından ve emniyetin Kabataş raporunda böyle bir olaydan bahsedilmemesi üzerine köşe yazısında kamuoyundan özür diledi.

“Ben kendi adıma, bir genç kadının hezeyanlarını sizlerle paylaştığım için özür dilerim. "Yanıltıldım... Evet yanıldım’’ diye düşünüyorum o görüntüleri izleyince” ifadelerini kullanan Balçiçek İlter de kamuoyundan özür diledi.

DOLMABAHÇE’DE İÇKİ İÇİLDİ YALANINI FETÖ MEDYASI ÇIKARDI
Gelelim Dolmabahçe’de içki içildi iddialarına. Gezi parkı eylemleri devam ederken polisin gaz sıktığı göstericilerden bazıları Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne girdi ve yaralıların tedavisi burada gerçekleştirildi. 3 Haziran’da FETÖ’ye ait olan Cihan Haber Ajansı ve Samanyolu TV camide yaşananları, “Göstericiler camide bira ve sigara içmiş” diye servis etti. Haberler kamuoyunda büyük yankı uyandırırken Başbakan Erdoğan’ın da bu iddiayı dile getirmesiyle bu olay daha geniş halk kitlelerine yayıldı ve AK Parti’nin Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sloganı haline geldi.

“CAMİDE İÇKİ İÇİLDİ DİYEMEM”
O dönem caminin müezzini olan Fuat Yıldırım, eylemcilerin cami duvarını aşarak içeriye kapıları tekmeleyerek girdiklerini aktarırken 3 gün 3 gece göstericileri camiden çıkarmaya çalıştığını ancak bir polis müdürüyle görüşmesi sonrası bunda başarılı olabildiğini aktardı. Yıldırım ayrıca, caminin kan ve ilaçlarla dolduğunu, iç tarafta pencerenin önünde ezik bir bira kutusu ve müezzin mahfilinde yarım paket sigara tespit ettiklerini anlattı. Ancak Yıldırım, “Ben camide içki içen görmedim, din adamıyım yalan söyleyemem” diyerek “Camide içki içildi” iddialarını yalanladı.

İÇKİ İÇİLDİ İDDİASINI BASINA SERVİS EDEN MİLLİ SARAYLARA ATANDI
Yıldırım açıklaması sonrası görevinden alınarak Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyünde görevlendirildi. Diğer taraftan camide içki içildiğini basına servis eden Yasin Yıldız ise Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na atandı.

İlgili Haberler