Donald Trump: Hiçbir ABD'li zarar görmedi

Donald Trump: Hiçbir ABD'li zarar görmedi
ABD Başkanı Donald Trump İran'ın bu sabah ABD'nin Irak'taki üslerini vurmasının ardından ilk kez konuştu. Trump, "Hiçbir ABD'li zarar görmedi" dedi.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, İran'ın bu sabah saatlerinde ABD'nin üslerini vurmasının ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Trump, Washington'da basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, tüm askerlerinin güvende olduğunu söyledi.
 

ABD Başkanı Donal Trump, İran'ın kendisi başkanlığında asla nükleer silah sahibi olamayacağını belirterek, "İran, benim başkanlığımda asla nükleer silah sahibi olamayacak. ABD, halkı aşırı derecede mutlu olmalı. Hiçbir ABD’li zarar almadı. Dün akşam saldırıda, herhangi bir hasar söz konusu değil. ABD, güçleri her şey için hazır. Tüm dünya için iyi bir durumunda olduğumu söyleyebiliriz. Kullandığımız erken uyarı sistemi sayesinde hiç kimse zarar görmedi. ABD’nin, kadınları ve erkekleri iyi bir iş çıkardı. Uzun zamandır İran’ın istikrarı bozan davranışları tolere etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ MESAJLAR VERDİK"

Trump, İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek dünyaya çok güçlü bir mesaj verdiklerini belirterek, "Süleymani ,Irak’taki Amerikan personellerine yönelik son saldırılar düzenlemişti ve bir ABD’li hayatını kaybetmişti. Kasım Süleymani, daha önce öldürülmeliydi. Süleymani’yi öldürerek çok güçlü bir mesaj verdik" dedi.

"İRAN REJİMİNE YAPTIRIMLAR OLACAK"

NATO'nun Orta Doğu'da daha etkin olmasını istediğini belirten Trump, "İran rejimine, ek yaptırımlar yapılacak. Bu üçlü yaptırımlar, İran davranışı değiştirene kadar devam edecek. Son aylarda, İran’ın neler yaptığını biliyoruz ve iki ABD drone’unu düşürdüler. Nükleer Silah Anlaşması’ndan sonra zaten değiştirdi. ABD’ye teşekkür etmek yerine ölüm tehditleri savurmaya başladılar. Dün yapılan füzeler, bize yönelikti. Müttefikler, gerekli yanıtı verdi. İngiltere’nin, Almanya’nın, Fransa’nın, Çin’in bu gerçekliği fark etmesinin zamanı gelmiştir. Bu ülkelerin İran sözleşmelerinden vazgeçmeleri gerekiyor. Hepimiz, bu ülkelerde dâhil İran ile anlaşma yapmalıyız. Amacımız dünyayı daha iyi ve daha barışçıl bir yer kılmak olmalı. Bugün NATO’dan biraz daha fazla Orta Doğu sürecinden yer almasını isteyeceğim" dedi.

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla gerçekleştirilen suikastin ardından İran' ABD'nin Irak'ta bulunan iki üssünü vurmuştu. İran'ın bu hamlesinin ardından İran Devlet Televizyonu, 15 füze fırlatıldığını ve 80 ABD askerinin öldüğünü öne sürmüştü.

İlgili Haberler