Donarak şehit olan askerlerimizin araştırılmasına HDP ve MHP çekimser!

Donarak şehit olan askerlerimizin araştırılmasına HDP ve MHP çekimser!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan donarak şehit olan askerlerimiz için araştırma önergesi vermişti. Önerge AKP'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oylarıyla Meclis'ten geçemedi.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kırsalındaki operasyon dönüşünde 2 askerimiz, bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle donma tehlikesi geçirip, kaldırıldıkları hastanede şehit olmuştu. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2 şehit verdiğimiz üzücü olayı Meclis'e taşımıştı.

Türkkan'ın, "İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda, hava muhalefetinin sıklıkla yaşandığı bir bölgede teröristlerle mücadele eden Mehmetçiklerimizin tüm tedbirler alınarak operasyona gönderilmeleri gerekirken, böylesine acı bir şekilde hayatlarını kaybetmesi detaylarıyla araştırılması gereken bir konudur" Meclis'e sunduğu Araştırma Önergesi reddedildi.

İYİ Partili Türkkan'ın verdiği araştırma önergesi şöyle: 

ÖNERGE MECLİS'TE REDDEDİLDİ

İYİ Parti'nin, askerlerimiz için verdiği önerge AKP'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oy vermesiyle, Meclis'te reddedildi. Kararı İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun sosyal medya hesabından duyurdu. Ergun, "Donarak şehit olan askerlerimizle ilgili olarak verdiğimiz önergeye Ak Parti red, MHP ve HDP ise çekimser oy verdi" ifadelerini kullandı.

MHP'Lİ BÜYÜKATAMAN NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman önce kabul oyu verip sonra çekimser kalarak EYT'nin Meclis'ten geçmemesini sağlayan oylamadan sonra sosyal medya hesabından, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" şehit kanına, gazi hakkına takılmasın. Şer ittifakı ile ve özellikle PKK'nın siyasi uzantısıyla hiç bir yerde bir araya gelmemiz mümkün değildir" demişti.

 

İlgili Haberler