FETÖ'nün Alparslan Türkeş planı neydi? Dönemin Diyanet İşleri Başkanı 23 yıl önce yaşananları anlattı

FETÖ'nün Alparslan Türkeş planı neydi? Dönemin Diyanet İşleri Başkanı 23 yıl önce yaşananları anlattı
MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in cenaze namazını kıldıran dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, 23 yıl sonra Türkeş'in cenaze namazını kıldırmak isteyen Fethullah Gülen'in yaptıklarını anlattı. FETÖ elabaşının cenaze namazını kıldırmak için çabaladığını belirten Yılmaz, "Gayeleri neydi bilmiyorum" dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Diyanet İşleri eski başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın, Erkan Özben ile Furkan Sin'in yazdığı MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'i konu alan kitabındaki açıklamalarını gündeme getirdi.

Türkeş'in cenaze töreni ve tören sırasında yaşananları anlatan Yılmaz, FETÖ elebaşı Gülen'in Türkeş'in cenaze namazını kıldırmak için yaptıklarını 23 yıl sonra anlattı.

Mehmet Nuri Yılmaz'ın söz konusu açıklamaları şöyle:

"Vefat haberini aldıktan sonra biz birkaç dostumla birlikte Parti Genel Merkezi'ne gittik. Tuğrul Türkeş Bey de oradaydı. Bana "Babamın cenaze namazını kıldırmanızı istiyorum" dedi.


Ertesi gün sabah kalktığımızda Zaman Gazetesi'nde ‘Alparslan Türkeş'in cenazesini Fetullah Gülen kıldıracak' şeklinde bir manşet atmışlar. Ben de, Tuğrul Bey fikir mi değiştirdi acaba diye kendisine sordum. O da ‘Hayır efendim haber yalan, bir kere benim babam Devlet töreni ile uğurlanacak. O kim ki babamın namazını kıldırsın, hangi vasıfla bunu yapacakmış. Biz, sizin kıldırmanızı istiyoruz. Babam sizleri çok severdi' dedi. 

cnfve9nukaeawwf.jpg

Ben de bu sözlere istinaden cenaze günü hazırlandım, Diyanet'in önünden yola çıkacaktık ki Fetullah Gülen karşıdan geliyor. Kapının önünde bizim Naim Hoca (Naim Gölleroğlu) vardı, o görüp durdurmuş. Fetullah, Naim Hoca'ya, namazı kendilerinin kıldıracağını söylemiş. Naim Hoca da ‘Hayır efendim, Tuğrul Bey bize söyledi. Vazife bizim, Sayın Başkan kıldıracak' karşılığını vermiş.

Biz Diyanet'ten çıkarken bu da takıldı peşimize camiye beraber gittik, saflarda da ben vardım.


Yanımda Demirel, onun yanında Erbakan, Erbakan'ın yanında da Fetullah vardı. Türkeş Bey'in cenazesini kıldırmayı çok istemişlerdi artık gayeleri neydi bilmiyorum ama onlara nasip olmadı, biz üstlendik vazifeyi ve namazımızı kıldırdık. Kocatepe'den Sakarya'ya kadar cemaat vardı. Kıldırdığım en kalabalık cemaatti."