Dönmemek üzere AKP'den istifa ettiler!

Dönmemek üzere AKP'den istifa ettiler!
Ordu'nun Perşembe ilçesinde AKP'li Belediye Meclis Üyesi, Şevki Hızır ile Levent Yüksel partisinden istifa etti.

Dönmemek üzere AKP'den istifa ettiler!

Ordu'nun Perşembe ilçesinde AKP'de istifa depremi yaşandı. AKP'li Belediye Meclisi üyeleri Şevki Hızır ile Levent Yüksel, partilerinden istifa ederken, Ordu Olay Gazetesi'ne yaptıkları açıklamada, gönül kırgınlıkları olduğunu belirten Hızır ve Yüksel, partiye dönmek istemediklerini açıkladı.

Perşembe AKP İlçe Başkanı Mehmet Çalış ise istifalardan sonradan haberi olduğunu ve kararlarına saygı duyacaklarını söyledi.

"YÜZÜME BAKMADILAR'"

Partisinden istifa etmesinin altındaki gerekçeleri açıklayan Şevki Hızır, Ben Ordu'da oturuyorum. Belediye meclis üyesi olama rağmen Yumrutaş Mahallesi'ndeki evimin önünü bana hiçbir bilgi vermeden kazdılar. Daha sonra öğrendim ki burasıyla ilgili projeleri varmış.

Benim bu projeden neden haberim olmadığını öğrenmek için belediye başkanı Mustafa Sayım Tandoğan'ın makamına gittim. Yüzüme bile bakmadılar. Kaldı ki zaten vatandaşların bana ulaşan istek ve taleplerini karşılayamıyordum.

Bu yüzden gönül kırıklığım var. Özgür ve hür irademle partimden istifa ettim" dedi.

"BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ OLARAK DEVAM EDECEĞİM'

Levent Yüksel de, "Beni kararımdan döndürmeye partiden belediye meclis üyesi arkadaşım Alper Bektaş ve Umut Evci geldi. Ben isterdim ki onlardan önce benim yanıma ilçe başkanım gelsin.
Ben onlara şunu söyledim; beni bir müddet rahat bırakın.
Bağımsız meclis üyesi olarak görevime devam etmek istiyorum. Şu anki düşüncem budur diye konuştu.

"GÖNÜL KIRIKLIKLARI VARDI"

İki meclis üyesinin istifasını değerlendiren İlçe Başkanı Mehmet Çalış ise, istifalardan
sonradan haberinin olduğunu kaydederek, "Şevki Beyin önceden bir gönül kırıklığı olduğunu biliyorum. Kendi kararıdır saygı duyarım. Ancak diğer meclis üyemiz Levent Yüksel'in istifasının aynı anda gelmesi bence tesadüftür. Öbür istifa ile alakası yoktur. En azından ben böyle biliyorum" şeklinde konuştu.

15 koltuklu belediye meclisinde AKP'nin koltuk sayısı Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan ile birlikte 6'ya düştü. CHP'nin 3, MHP'nin 2, İYİ Parti'nin 2 koltuğu bulunan mecliste, bundan sonraki süreçte 2 de bağımsız meclis üyesi koltuğu bulunacak.