Milliler'den UEFA'ya tepki
Milli takım kampına yapılan doping baskını eleştirilere neden oldu Bunun, Slovakya karşısındaki olumlu futboldan korkan rakiplerin bir oyunu olabileceği görüşü ileri sürüldü

Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık çalışmalarını Almanya'da sürdüren milli takım kampına yapılan şok baskın şaşkınlığa neden oldu.Dün sabah kampa gelen UEFA yetkilileri, bazı futbolcuları doping kontrülene tabii tuttu.. Sağlık ekibinin hazırladığı iki ayrı odada yapılan testte kura çekimi sonucu Servet, Emre, Aurelio, Yıldıray, Gökhan Zan, Gökdeniz, Kazım Kazım, Mevlüt Erdinç, Semih, Hakan Balta'dan kan ve idrar örneği alındı.

Futbolcular tepkili
UEFA'nın kamp ve hazırlık maçı öncesi bu uygulaması futbolcuların neşesini kaçırdı. Olaya teknik heyette tepki gösterdi. Psikologlar, bu uygulamanın futbolcuları olumsuz etkileneceğini ileri sürerken, teknik direktör Fatih Terim de yapılanlara kızdı. Türkiye'nin Slovakya karşısında ortaya koyduğu tempolu futboldan çekinen rakiplerin uyarısı sonucu UEFA'nın böyle bir uygulamaya gititği ileri sürüldü.