Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar AKP'den istifa etti

Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar AKP'den istifa etti
AKP'de yaşanan istifaların ardı arkası kesilmiyor. Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar, "Maalesef tarafıma karşı dışlayıcı bir politika sergilenmiştir" diyerek AKP’den istifa ettiğini açıkladı.

Zehir zemberek sözlerle duyurdu

Milli Gazete''nin haberine göre, AKP''de istifa tufanı bitmiyor. Son olarak AKP Elazığ Kadın Kolları Başkanlığını yürüten Canan Şavlı''nın istifa ettiği AKP''de Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar da yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Her geçen gün eriyen AK Parti''den istifa ettiğini açıklayan Yanar, bağımsız meclis üyesi olarak yoluna devam edeceğini söyledi. 

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Cevat Yanar, “Belediye meclis çalışmalarında yemin metni doğrultusunda hareket eden, meclis kararlarında toplumda ki karşılığı ve mevzuata uygunluğu açısından, araştırmacı ve paylaşımcı meclis üyesi profilim, kamuoyunun takdirini oluşturmuştur" dedi.

Yanar "Ortaya koyduğum bu duruş, grup içerisinde rahatsızlıklara neden olacak ki, zaman zaman bazı meclis üyelerinin hakaret dolu sözlerine maruz kaldım. Grup içerisinde meydana gelen bu tür olumsuzlukların giderilmesi gerekirken, maalesef tarafıma karşı dışlayıcı bir politika sergilenmiştir” ifadelerini kullandı.

“YALNIZ BIRAKILDIM”

“Meclis çalışmalarında Cumhur İttifakı’nın temsil yetkisini kısıtlayan kararlara karşı verdiğim mücadelede yalnız bırakılmam, grup kararlarına uymuyor olarak değerlendirildi” diyen Yanar, “Çözümcü bir yaklaşım yerine, kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmem karşısında, istifa etmenin en doğru karar olacağı inancıyla, AKP üyeliğinden istifa ettim" diye konuştu.

Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Cevat Yanar, "Bundan sonraki süreçte, Döşemealtı Belediye Meclisi’nin bağımsız meclis üyesi olarak, Döşemealtı halkının mahalli müşterek nitelikteki her türlü hizmetlerin karşılaması adına alınacak kararlarda doğrunun yanında, yanlışın karşısında olmaya devam edeceğimi; kamuoyuna saygıyla duyururum” dedi.

İlgili Haberler