DP Başkanı Uysal'dan YSK'nın gerekçeli kararına sert tepki

DP Başkanı Uysal'dan YSK'nın gerekçeli kararına sert tepki
YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin açıkladığı gerekçeli karara tepki gösteren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kararı ‘tevil götürmez zırvalık’ olarak nitelendirdi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, YSK’nın İstanbul seçimlerine ilişkin açıkladığı gerekçeli karara sert tepki gösterdi.

Twitter’dan bir açıklama yapan Uysal, iptal kararını ‘tevil götürmez zırvalık’ olarak nitelendirdi.

İşte Uysal’ın o açıklamaları:

YSK’nın İBB Seçimini iptal kararı, ‘tevil götürmez zırvalık’ olunca gerekçeli karar da akla, vicdana, hukuka, aynı seçim döneminde aldığı benzer uygulama ve kararlara inat zorlama yorum, icad edilmiş argümanlarla bu zırvalığı tevil edemez.

Türk Demokrasisi, YSK’nın yıktığı bu duvarın altında kalmıştır. Ve bundan sonra yapılacak her seçimi bitmek bilmez meşruiyet tartışmalarıyla boğuşmak mecburiyeti içine bugünden düşürmüştür.

Seçim hukuku içindeki hukuk yollarının tüketilmesi süreçleri YSK’nın bu kararı ile yıkıldığı İçin sağlıklı, kaybedenin de saygı duyacağı meşru iklimi enfekte etmiş ve seçim yapılamaz hale bugünden getirmiştir.

YSK, 250 sayfa kadar zorlama yorum icad etmek yerine, komedyen Tolga Çevik’in bir sinema filminin ismiyle ‘Patron, Mutlu Son İstiyor’ deseydi daha itibarlı olurdu.

gultekin.jpg