DP Belediye Meclis üyelerine silahlı saldırı

DP Belediye Meclis üyelerine silahlı saldırı
Çekmeköy'de seçim çalışmalarını sürdüren Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi adaylarına AKP'li olduğunu söyleyen bir grup tarafından saldırıda bulunuldu.

Çekmeköy Güngören Mahallesinde seçim çalışması yürüten Demokrat Parti Çekmeköy Meclis Üyesi Adayı Burak Dönmez ve beraberindeki ekip, silahlı saldırıya uğradı. Kafasından yaralanan Dönmez önce Çamlık Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Dönmez daha sonra tedavisinin devamı için Göztepe Medikal Park Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan Burak Dönmez’in saldırganlar hakkında şikayetçi olduğu bildirildi.

Saldırıda Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Burak Dönmez, kafasından yaralandı. Adaylar seçim çalışmaları kapsamında broşür dağıtırken gerçekleşen olayda AKP'li olduğunu söyleyen bir grup önce sözlü sataşmada bulundu. Saldırgan, daha sonrasında belinden çıkardığı tabancanın dipçiği ile kafasına vurarak Dönmez’in yaralanmasına yol açtı.

Seçim programı dahilinde İstanbul’da bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Burak Dönmez’in durumunu yakından takip ediyor.

Bugün öğleden sonra gerçekleştirilen saldırı hakkında konuşan Genel Başkan Uysal, “Birçok defalar uyarılarda bulunduk. Bu bir yerel seçim. Halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek, daha fazla ayrıştırıp kamplaştıracak söylemlerden liderler uzak kalmalı. Millet olarak daha geniş anlamda uzlaşıya ve birlikteliğe ihtiyacımız olan bu seçim ikliminde siyaseti; saygı ve birbirine tahammül çerçevesinde hoşgörü ile sürdürmemiz gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, farklılıklarıyla beraber zengin olan, gücünü de bundan alan geleneklerimizden bize intikal etmiş hoşgörü ve saygı kültürü içinde büyüyebilir, gelişebilir. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu milleti ayrıştırmalarına, ötekileştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Belediye Meclis Adayımız Burak Dönmez’e de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Doğru yolda olanların görünmez orduları vardır. İnandığımız doğruları geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da korkusuzca haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Saldırı sonrasında Dönmez’i hastanede ziyaret eden Demokrat Parti Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi ise yaptığı açıklamada “Seçimi kaybedeceklerini anlayınca önce pankartlarımıza savaş açtılar. Ardından TV kanallarında yayınlanacak röportajlarımızın yayınlanmasına engel oldular. Şimdi de işi şiddete döktüler. Kendi tabanımızı her şeye rağmen sükûnete davet ediyorum. Ancak bu baskı ve saldırılar bizi yıldırmayacak. Bizler çalışmalarımıza son güne kadar devam edeceğiz. Zafer bizim olacak” diye konuştu.