Dr. Ahmet İnal'dan 'post Covid sendromu' uyarısı

Dr. Ahmet İnal'dan 'post Covid sendromu' uyarısı
Dr. Ahmet İnal, "Çoğunlukla Covid-19'un hafif seyrettiğini görüyoruz fakat 'post Covid' dediğimiz durum devam ediyor. Hastalığı ağır geçiren kişilerde organ tutulmaları, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıklar seyrek de olsa görülebiliyor" diye konuştu.

ERÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, koronavirüste hem vaka hem de ölü sayılarının arttığına dikkat çekti. Dr. İnal şöyle konuştu:

"Çoğunlukla Covid-19''un hafif seyrettiğini görüyoruz fakat ''post Covid'' dediğimiz durum hala devam edebiliyor. Bu hastalığı ağır geçiren kişilerde; organ tutulmaları, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıklar seyrek de olsa görülüyor. Bu hastalık sonrasında kişilerde ayrıca dikkat eksikliği, adet düzensizliği ve kronik yorgunluk gibi semptomlarla karşılaşıldığına dair veriler var. Bu yüzden şu an koronavirüs geçirenlerin, ''post Covid sendromu''ndan çekinmelerinde fayda var"

“BOĞAZ AĞRISI ÇOK SIK GÖRÜLÜYOR”
 

Bu hastalık grip ile de karıştırılabiliyor. Kapalı alanlarda maske takılmasını da öneren ve aşı uyarısı yapan Dr. Ahmet İnal, "Eğer aşı tereddüdü yaşayan insanlar varsa yerli aşımız Turkovac''ı yaptırabilir. Turkovac oldukça kaliteli bir aşı. Bu veriler ile de kanıtlandı dolayısıyla Turkovac aşımızı da aşılanma zamanı gelen insanlarımızın yaptırmasında fayda olduğunu düşünüyoruz. Son dönemde daha çok boğaz ağrısı, ateş ve burun akıntısı gibi etkiler sık görülüyor. Bu bir nevi grip ve benzeri bir sendrom şeklinde görülüyor. Bu semptomların 1 haftalık süre içinde azalıp, kaybolduğunu gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.