Dr. Oğuz Gündoğdu'dan İzmir'deki depremlere ezber bozan yorum

Dr. Oğuz Gündoğdu'dan İzmir'deki depremlere ezber bozan yorum
Jeoloji uzman Dr. Oğuz Gündoğdu İzmir ve çevresinde peş peşe yaşanan depremlerin 30 Ekim Seferihisar depreminin artçısı olduğunu söyledi. Dr. Gündoğdu, oluşan depremlerin deprem fırtınası olmadığını ve deprem fırtınası oluşmaması nedeniyle enerjinin boşalmadığını söyledi.

DHA'nın haberine göre, Jeoloji uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, İzmir ve çevresinde bugün kaydedilen depremlerin 30 Ekim 2020 Seferihisar depremlerinin artçısı olduğunu söyledi. Dr. Gündoğdu, bu depremlerin artçı olduğunu ifade ederken, "Bazı çevrelerde öne sürüldüğü gibi bunlar deprem fırtınası değil. Keşke deprem fırtınası olsa ve enerjiyi boşaltabilse." dedi.

DHA'nın haberine göre, Dr. Oğuz Gündoğdu, İzmir ve çevresinde bugün kaydedilen depremlerin 3 ay kadar önce İzmir'in Seferihisar İlçesi açıklarında meydana gelen 119 kişinin yaşamını yitirdiği 6.9 büyüklüğündeki depremler dizisinin devamı olduğunu söyledi. Dr. Gündoğdu, "Bu depremler 30 Ekim'deki depremin tetiklediği bir takım fayların harekete geçmesinden, Midilli'deki fayın tetiklenmesinden ibarettir. Bu; sistem fayı kadar büyük deprem üretecek büyüklükte değil. Esas tetiklenme İzmir'deki depremin oluşumundan sonra oldu. Bugünkü depremlerin hepsi normal, düşey depremler. Enerjinin açığa çıkmasından ibaret." dedi.

Dr. Gündoğdu, "Bunların devamı olur. Hatta insan asabını bozacak sayıda olur. 1999 depreminden sonra deprem fırtınası olmuştu. Deprem fırtınaları volkanik yapılarda görülür. Hiçbir zaman arkasından büyük deprem gelmez. Sismograflar olarak deprem fırtınasından korkmaz, çekinmeyiz. Peş peşe depremler olduğu için fırtına akla geliyor. Keşke bunlar deprem fırtınası olsaydı" diye konuştu.

dr-gundogdu-izmirdeki-son-depremler-keske-deprem-firtinasi-olsaydi-9769-dhaphoto2.jpg