Drone'lar için biyonik el geliştiriliyor

Drone'lar için biyonik el geliştiriliyor
Son zamanlarda farklı iş kollarında da kullanılmaya başlanan drone'ların işlevselliği giderek artıyor. Böylece işlevselliği artan drone’lar insanlar için daha fazla iş yapabilecek hale geliyor.

Yakın zamanda hayatımıza giren drone’lar kısa sürede hem iş hem de hobi amaçlı olarak birçok kişi tarafından kullanılır oldu. Kullanmak için ehliyete gerek olan drone’ların işlevleri de her geçen gün artıyor. Öyle ki önemli şirketler, iş planlarına drone’ları da dahil ediyor. Durum böyle olunca drone üreticileri de bu alandaki geliştirmelerini sürdürüyor. Son olarak, Youbionics isimli şirket, drone modeline biyonik el eklemesiyle gündeme geldi.

BİYONİK EK DRONE MODELLERİNİN İŞLEVİNİ ARTIRIYOR

Youbionics tarafından üretilen Drone for Handy, sahip olduğu biyonik ellerle daha işlevsel bir hale geliyor. 3D yazıcı ile üretilen eller, drone’un bir yerden kolayca teslimat almasına yardımcı oluyor.

İki el ile gelen drone bu sayede bir şeyi tutup kaldırabiliyor. Handy isimli robotun özellikle teslimat işi yapan şirketler için kullanışlı olacağını söyleyebiliriz.

İlerleyen yıllarda teslimatların drone’larla yapılacağını göz önüne aldığımızda, ürünü alıp taşıyabilen bir drone oldukça iş görecektir.

Youbionics tarafından üretilen drone’un videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.