DSÖ coronavirüsle mücadele için TikTok hesabı açtı

DSÖ coronavirüsle mücadele için TikTok hesabı açtı
Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan coronavirüsle mücadele için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) çalışmalarını sürdürüyor. Örgüt, coronavirüs konusunda internetteki yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için TikTok hesabı açtı.

DSÖ TikTok hesabı açtı

Birleşmiş Milletler’e bağlı olan Dünya Sağlık Örgütü, 2019 yılının sonlarında ortaya çıkan ve dünyanın dört bir tarafına yayılmaya devam eden Corona virüsü tehdidini dün itibarıyla yüksekten ‘en yükseğe’ çıkardıklarını açıklamıştı. Virüsün yayılmasını önlemek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden örgüt, şimdi de salgınla ilgili yanlış bilgilerin önüne geçmek için bir TikTok hesabı açtı.

DSÖ tarafından paylaşılan ilk videoda, enfeksiyon önleme ve kontrolünün teknik lideri Benedetta Allegranzi, insanların yeni Corona virüsünden korunması için alabilecekleri önlemlerden bahsetti ve ek bilgi için kuruluşun resmî web sitesini referans verdi. Paylaşılan ilk videonun açıklama kısmındaysa “Size güvenilir ve zamanında halk sağlığı tavsiyesi sunmak için TikTok’a katılıyoruz” notu paylaşıldı.

Son dönemlerin en popüler video paylaşım uygulamalarından olan TikTok, bir süredir Corona virüs hakkında yanlış bilgilerle dolup taşmıştı ve bazı kullanıcılar Corona virüsüne yakalanmış gibi videolar paylaşıyordu. En az virüs kadar tehlikeli olan bu videolar, insanların korkuya kapılmasına ve yanlış bilgilenmesine sebep olabiliyor. DSÖ'nün paylaştığı ilk TikTok videosunu yukarıdan izleyebileceğiniz gibi, aynı zamanda bu bağlantıya tıklayarak da izleyebilirsiniz.

Günümüz teknolojisinin geldiği son noktada pek çok kişi, yalnızca daha fazla izlenmek için kendilerine Covid-19 teşhisinin konulduğuna dair videolar paylaşarak halk sağlığını tehdit edebiliyor. Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü, devam eden salgın için doğrudan TikTok’a katılan ilk büyük küresel kuruluş değil. Hem Unicef hem de Kızıl Haç; söylentiler, provoke edici videolar ve mitlerle mücadele etmek için videolar paylaşmaya başladı.

Şu anda Google, Facebook ve Twitter gibi pek çok internet devi, Corona virüsüyle ilgili arama sonuçları için resmi kaynakları referans olarak gösteriyor. Bu noktada TikTok da virüsle ilgili içerik aratan kullanıcıları DSÖ’nün resmî web sitesine yönlendiriyor ve provokatif videoların tespit edildiği anda kaldırıldığını belirtiyor.