Korona virüsün kaynağı neresi?

Korona virüsün kaynağı neresi?
Korona virüsün kökenine dair araştırmalar sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün 2019 yılında İtalya'da görüldüğünü öne süren bir araştırmaya ilişkin verilerin yeniden test edilmesini talep etti.

Korona virüsün kaynağı neresi? DSÖ’den İtalya araştırması

NTV’de yer alan habere göre, Dünya çapında 3 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan korona virüsün kökenleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için uluslararası baskılar artıyor.

Covid-19 ilk olarak Çin''in merkezi Wuhan kentinde Aralık 2019''da tespit edilirken, İtalya''nın ilk hastası geçen yıl 21 Şubat''ta Milano yakınlarındaki küçük bir kasabada tespit edildi.

Bununla birlikte, geçen yıl yayınlanan bir çalışma, 2019''da İtalya''da virüse veya bir varyanta karşı antikorların tespit edildiğini ileri sürdü.

Bu, Çin devlet medyasının virüsün Çin''de ortaya çıkmamış olabileceğini öne sürmesine neden oldu. Ancak İtalyan araştırmacılar, bulguların virüsün nerede değil de ilk ne zaman ortaya çıktığına dair soruları gündeme getirdiğini vurguladı.

Bir DSÖ sözcüsü, "DSÖ, orijinal makaleyi yayınlayan araştırmacılarla temas halinde. Daha ileri testler için ortak laboratuvarlarla bir işbirliği kuruldu" dedi ve 2019''da toplanan ve SARS-CoV-2 için pozitif test ettiği bildirilen numuneler hakkında bilgi yayınlayan veya sağlayan tüm araştırmacılarla iletişime geçildiğini, ancak sonuçların nihai yorumuna henüz sahip olmadığını belirtti.

YENİDEN TEST EDİLECEK

Lider kurumlardan biri olan Milan Kanser Enstitüsü''nün bilimsel direktörü Giovanni Apolone, "DSÖ bize biyolojik materyali paylaşıp paylaşamayacağımızı ve testleri bağımsız bir laboratuvarda tekrar yapıp yapamayacağımızı sordu. Biz de kabul ettik," dedi

Orijinal çalışmanın ortak yazarı ve Siena Üniversitesi Moleküler Tıp Bölümü''nde Halk Sağlığı profesörü olan Emanuele Montomoli ise DSÖ''nün yeniden test için Rotterdam''daki Erasmus Üniversitesi laboratuvarını seçtiğini söyledi.

İtalyan araştırmacılar Rotterdam''a Ekim-Aralık 2019 tarihleri ​​arasında pozitif buldukları 30 biyolojik numuneyi, test ettikleri aynı döneme ait 30 numuneyi ve 2018 yılına kadar geriye dönük 30 numuneyi negatif olarak gönderdi.

 

İlgili Haberler