Düğmeye basıldı

İlginç bir ülkeyiz. Ak Parti muhalifleri bile çok değişik değerlendiriliyor. Mesela Ali Babacan taraftarı daha fazla. Sebep olarak farklı bir görüş öne sürülüyor. Selman Öğüt'e göre sebep "çünkü konuşmuyor." Bu hızlı iktidar yanlısı doçente çok eskilerden bir hatırlatma yapmak istiyorum. 27 Mayıs Darbesi'nden sonra Menderes hükümetinin İç İşleri Bakanı Namık Gedik emniyetin dördüncü katından atlayarak intihar etmişti.

Demokrasiye dönüş günlerinde, meydanlara Namık Gedik'in eşi Melahat Gedik çıkarıldı. O da konuşmayı sevmeyenlerdendi. Eskişehir'deki bir mitingde "Söyle, söyle" diye bağıranlara şu karşılığı verdi; "Gözlerime bakın ne söyleyeceğimi anlarsınız."

Burada yakın dönem politikacılardan Mesut Yılmaz, o kadar olmasa da susarak konuşanlardandır. Hatta bu şekilde seçim kazandığı iddia edilir.

Ve nihayet

Ak Parti yönetimi sonunda patladı. Ahmet Davutoğlu ve ekibinden bazı isimler disiplin kuruluna sevk edildi.

İhracı istenenler arasında üç eski milletvekili var; "Abdullah Başçı, Selçuk Özdağ ve Ayhan Sefer Üstün." Eski İstanbul ve Ankara il başkanları Selim Temurci ile Nedim Yamalı da yollanacaklar listesinde.

Erbaş gider

Ben kesin kanaatimi söyleyeyim. İhracı istenenlerin sayısı çoğalır ama Ak Parti'ye etkisi fazla olmaz. Nasılsa, arkalarında Devlet Bahçeli var. Erken veya normal seçime kadar birlikte yürürler.

Kişisel beklentim Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı görevden aldıracak olan yine Bahçeli olacaktır. İlk işaretleri de gelmeye başladı.

En başarılısı

Transfer sezonu nihayet kapandı. Ekranların bu konudaki karnesi meydanda. Binlerce balon arasında, en az hata ile TRT Spor'un öne çıktığı kesin.

Mehmet Buğra Şahin koordinatörlüğündeki bu ekranı kutluyorum. Tabii yardımcıları Hakan Altürk ve Pınar Akkan Şehri'yi de.

Transfer perdesinin kapandığı gece Hünkar Mutlu ile Bünyamin Gezer'in arasında Ömer Üründül'ü fark ettik. "Tatil yanığı" dikkatimizden kaçmadı. Üründül'ü bütün yorumcular arasında her zaman tek geçerim.

Gelenler

Erdal İlhan'ın Avrupa Voleybol Şampiyonası ile ilgili eleştirileri güzel. Anlatım hatalarını ve yanlış kullanımları yakalayışı mükemmel:

"Bir takım sayı kazandığında 'sayıyı bitirdi' diyorlar. Halbuki 'ralliyi bitirdi veya sayıyı aldı/sayıyı takımına kazandırdı' denmesi gerekir. 'Maçta fark hiç bir sayının altına düşer mi'. Sayı farkının birin altına düşmesi beraberlik anlamına gelir."

Övenler

Edebiyat öğretmeni Mustafa Kurt beni yere göğe koymayanlardan. Onu hemşerilerinin sözcüsü seçtim.

"Yazınızı her gün mutlaka okuyorum. Hatıralarınız, bazen beni de o yıllara götürüyor. Güzel yazılarınızı uzun yıllar okumak istiyorum.

Boyabatlı biri olarak 31 Ağustos'taki yazınızda sadece bu ilçeyi destekliyorum. Türkiye Kupası'nda Türkiye'nin en güzel pirincinin yetiştiği Boyabat'a hayranlığım depreşti. Bu yorumunuz beni ve tüm Boyabatlıları çok mutlu etti. Teşekkür ediyoruz."

Değerlendirme

Ve siyasetle ilgili yazdıklarımı da epey beğenen var. Mesut Ertekin de TV 100 kanalını çözemediğini ifade edip rengini soruyor.

Ertekin'e cevabım çok net; yandaş!

Çim sahalar

Eski TFF başkanlarından Kemal Ulusu'dan gelen açıklamayı atlamak istemem:

"Değerli kardeşim, yazılarını zevkle okuyorum eline sağlık. Cumartesi günkü yazında rahmetli Özal'a değinmişsin çok sağ ol. Ancak Türkiye'de çim saha projesi Ulusu Federasyonunun uygulamasıydı.

Tam iki ay tüm Türkiye'yi eski bir makam arabasıyla dolaştım. Sinop'tan Hatay'a Edirne'den Kars'a il ve ilçeleri tek tek dolaştım. Tabii Özal'ın desteğini alarak başta Tunceli olmak üzere bir yılda 40 sahayı çim yaptırdım. O arada 140 takımlı Üçüncü Ligi de kurdum. Sağlıklı ve mutlu günler."

***

Çelişkiler silsilesi

Aslında bu aralar kimseye laf söyleyecek halim yok. Belma Akgün, Zuhal TopalZuhal Olcay yaptığımı iyi yakalamış. Aydın Özkan ile pek çok okurum Apoel Nicosia'yı Lefkoşa'dan Tel Aviv'e taşıdığımı belirtenlerden. Oysa Apoel, Kıbrıs Rum Kesimi'nin takımı.

Dokuz kadını taciz eden tenor görme engelli Jose Carreras değil. Bu isim Placido Domingo. Gözleri de çok iyi görüyor...

Bunlar yetmemiş gibi Konsensüs'ün başkanı Murat Sarı'nın soyadını Gezici'ye çevirmişim. Bu konuda gelen uyarılar bir rekor. Öncelik elektrik mühendisi Semih Kalkanoğlu'nun.

GÜNÜN SÖZÜ

Kötülük kalır. İyilik unutulur. Senancour

 

Yazarın Diğer Yazıları