Düğünü sonbaharda yapmak için 9 etkili sebep

Düğünü sonbaharda yapmak için 9 etkili sebep
Sonbahar düğünleri genelde dışlanır. Nedense düğünleri yazın yapar, ondan sonra da neden kimse gelmedi diye hayıflanırız. Halbuki, önümüzde sonbahar gibi bir seçenek var. Düğünü sonbaharda yapmak için birkaç nedene ihtiyacınız varsa, sizin için listeledik.

Otel fiyatları düşer

Sonbahar mevsiminde otel fiyatları ucuzlar. Otellerin fiyat olarak en yüksek olduğu aylar, Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Eylül ayında ise fiyatlar ucuzlar. Özellikle Eylül’ün ilk haftasından sonra, yaz ortasına oranla yüzde 30’a varan bir indirimle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca uçak bileti fiyatları da yoğun yaz sezonu kadar pahalı olmayabilir, hele ki biletinizi önceden alırsanız, bu otel düğünü size kesinlikle daha uyguna gelecektir. Eylül’ün 20’si itibariyle fiyatlar biraz da aşağı inecektir.

Şehir dışından gelenler için, yollar daha boş olur

Hem şehirler arası yollar hem de tatil bölgelerinin trafiği sakinleşir. Şehirler arası yollar sakinleşir. Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden Köprüler, vapurlar sakinleşeceği için gideceğiniz yere ulaşmak daha kolay olacaktır. Bazı bölgelerde yazın kalabalıktan yürüyemediğiniz sahil yolları da sakinleşecektir.

5f50f5feae298ba264615c81.jpg

Balayı seçenekleriniz artar

Sonbahar ayları balayı için en romantik zamanlardır. Eşinizle birlikte sakin bir balayı yapıp kafanızı dinlemek için de idealdir. Sonbahar kültür gezileri için de çok uygun bir mevsimdir. Yurt içinde Kapadokya, Abant, Kaş kıyıları ve Ege adaları tercih edilirken yurt dışında Paris, Roma ve Berlin çok revaçta sonbahar rotaları arasındadır.

Efil efil bir mevsim

Malumunuz düğün demek bol koşturmaca, bol telaş, çokça misafir demek. Yazın kavurucu sıcağında kuaförden fotoğraf çekimine, gelin evinden salona derken kıyafetlerin yapışması, hatta hiç hoş olmayan bir şekilde ter içinde kalması kaçınılmaz oluyor. Tabii bir de gelinleri düşünmek lazım ki işi en zor olan kesinlikle onlar. Bin bir emekle saatlerce yapılan makyajın sıcakta akması, saçların sönmesi, yapışması ve en önemlisi de kırk kere düşünüp ince eleyip sık dokuyarak beğenilen o muhteşem gelinliğin üste yapışması, sıcağın etkisiyle daha da ağırlaşması gibi sebepler artık yaz düğünlerini ikinci plana atıyor. Eylül’ün hem romantik hem de hafif serinleyen havası düğün mevsimini de sonbahara taşıyor.

5f50f65066a97c91f6ab0a2c.jpg

Sonbahar daha masrafsız

Düğünlerin büyük çoğunluğunun Temmuz-Ağustos aylarında yapılıyor olması Eylül ayında fiyatların da daha uygun olmasına yol açıyor. Aynı düğün salonunun Temmuz- Ağustos ile Eylül fiyatı farkı, sonbaharda düğün yapma fikrini bir kez daha mantıklı kılıyor. Üstelik bu fiyat farkı sadece düğün mekanı ile de sınırlı değil. Düğün pastasından organizasyon firmasına, araba süslemesinden kuaförüne ve tabii fotoğrafçısına kadar evlilik sektörünün neredeyse tamamı Eylül’de fiyatlarını güncelliyor. Eylülde evleneceklerin cebi de rahat ediyor.

Düğün fotoğrafları için harika bir doğa

Doğanın birdenbire romantik bir film setine dönüşmesi harika düğün fotoğrafları elde etmenizi sağlıyor. Altın sarısı yaprakların içinde bembeyaz gelinliği ile kim bir masal prensesine dönüşmez ki? Sadece bu da değil, sonbahar hem fotoğraf çekimleriniz de hem de düğününüzde kullanabileceğiniz birçok obje sunuyor. Düğün masalarını ya da nikah hediyelerini süsleyecek kurutulmuş çiçekler, kuru dallar, kuru yapraklar, hepsi farklı bir atmosfer yaratılmasını sağlarken fotoğraf çekimlerinizde kullanacağınız sonbaharı yansıtan rengarenk şemsiyeler, büyük fenerler, mumlar, çam kozalakları harika düğün fotoğrafları elde edilmesini sağlıyor.

5f50f55c66a97c91f6ab0a14.jpg

Davetliler tatilden dönmüş olur

Eylül demek okulların açılması, tatilcilerin evlerine dönmesi, rutin hayatın bir tatil molasından sonra kaldığı yerden devam etmesi demek. Bu da eylül düğünlerinin daha kalabalık ve eğlenceli olacağı anlamına geliyor. Hem üç aylık yaz tatilinin ardından evlerine, işlerine, okullarına dönen eş dost düğün için tatil programını değiştirmek zorunda kalmıyor hem de tüm sevdiklerinizi en mutlu gününüzde yanınızda görebiliyorsunuz. Tabii işin bir de maddi boyutu var ki düğün ne kadar kalabalık olursa gelen hediyeler sayesinde evlenen çiftin düğün masraflarının üstesinden gelmesi de o kadar kolay oluyor.

Hava sürprizlerle doludur

Sonbaharın sizin için küçük ve tatlı sürprizleri vardır. Belki, güzel bir rüzgar belki de hafif ve serinletici bir yağmur. Merak etmeyin, birkaç dam la yağmurla hiçbir şey mahvolmaz.

Cicim ayları daha tatlı geçer

Romantiz mevsimi sonbaharda hava ne soğuk ne de sıcaktır. İster evinizde sıcak kahvelerinizi yudumlayıp filminizi izlersiniz, isterseniz de dışarıda romantik bir yemek yersiniz. Seçim sizin.