Dünya ABD'den gelen bu görüntüyü konuşuyor: Beyaz Saray'ın ışıkları korkudan söndürüldü!

Dünya ABD'den gelen bu görüntüyü konuşuyor: Beyaz Saray'ın ışıkları korkudan söndürüldü!
George Floyd'un öldürülmesi sonucu başlayan protesto gösterileri ABD'yi karıştırmış durumda. Başkent Washington'dan gelen bir fotoğraf karesi ise gündemi değiştirdi. Protesto eylemleri sırasında Beyaz Saray'ın ışıkları tamamen söndürüldü.

ABD'de George Floyd, isimli siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren protestolar ülke genelinde şiddet eylemine dönüştü. Eylemler Beyaz Saray önüne kadar sıçrarken, ABD medyası Başkan Donald Trump'ın ailesiyle birlikte sığınağa indirildiğini iddia etti.

e09f4410-ecb3-4383-9c95-9cda1666fb1e.jpg

"KARANLIK SARAY"

Amerika'da bu gelişmeler yaşanırken başkent Washington'dan gelen bir fotoğraf karesi gündemi değiştirdi. Protesto eylemleri sırasında Beyaz Saray'ın ışıkları tamamen söndürüldü.

"HAYATIM BOYUNCA BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Sosyal medyada sıkça paylaşılan bu karelere bomba yorumlar yapıldı. Bir kullanıcı "Bu Trump'ın liderliğinin eksikliğini gösteriyor" derken, Washington'da yaşamış müzisyen Duff Goldman, "Bunu hayatım boyunca hiç görmedim. DC'de yaşadım ve buradan iki blok ötede bir restoranda çalıştım. Her gece saat 2'de Beyaz Saray önünden bisikletim ile geçerdim. Işıklar hep açıktı. Bu kesinlikle bu yönetimi özetliyor" dedi.

mheq5-1591003142-6703.jpeg

Diğer yandan Amerikan CNN televizyonunun, bir Beyaz Saray yetkilisi ve güvenlik gücünden bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Trump o anlarda sığınağa götürüldüğü iddia edilmişti.

Trump’ın yanında eşi Melania ile küçük oğlu Barron’un da olduğu ile sürülürken, Trump'ların Beyaz Saray’ın altındaki sığınakta 1 saat kaldığı öne sürülürken, ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinden bu iddiayı yalanladı.