Dünya basını Erdoğan-Trump görüşmesini böyle gördü

Dünya basını Erdoğan-Trump görüşmesini böyle gördü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la Beyaz Saray'da bir araya geldiği görüşme dünya basını tarafından yakından takip edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine gerçekleşen görüşmeye dünya basını da büyük ilgi gösterdi. 

Rus Sputnik haber ajansı, Trump ile Erdoğan arasındaki görüşmeyi Trump’ın söylediği ‘Suriye’deki petrolü kontol ediyoruz’ sözleriyle manşetine taşıdı.

Ajans haberinde özellikle ABD’nin Suriye’deki petrol sahalarındaki askeri varlığını öne çıkarttı.

ABD basınının Trump’ın azil sürecine kilitlenmesi nedeniyle fazla ağırlık vermediği Erdoğan görüşmesi için ABCNews, “Trump, Erdoğan’ı ABD-Türk gerilimine rağmen dost olarak karşıladı” ifadesini kullandı.

CNN’deki haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, son günlerde Türkiye aleyhinde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ile Beyaz Saray’da yapacağı toplantıya yer verildi. Haberde toplantıya, Türkiye aleyhinde yasa tarasırı hazırlayan diğer senatörlerin de katılacağının altı çizildi.

İngiliz Guardian ise ABD basınına benzer bir şekilde görüşme için Erdoğan’dan kritik ABD ziyareti: Suriye, Rusya ve yaptırımlar gündemde’ dedi.

İlgili Haberler