Dünya basının gündemi Elazığ’daki deprem

Dünya basının gündemi Elazığ’daki deprem
Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 31’e yükseldi. Dünya basını da deprem bölgesini yakından takip ederken, soğuk hava nedeniyle kurtarma çalışmalarının zor gerçekleştiğini belirtti.

Elazığ ve Malatya’yı vuran 6,8 şiddetindeki deprem dünya basınının da önemli gündem maddelerinden biri oldu. Reuters haber ajansı, arama ve kurtarma çalışmalarının hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düşmesi nedeniyle zor şartlarda devam ettiğini aktardı.

Türkiye’yi sarsan Elazığ ve Malatya depremlerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken dünya basınının da gündemi bölgede yaşananlar… Uluslararası haber ajansı Reuters, deprem alanında çekilmiş fotoğrafları paylaşırken bölgedeki en son gelişmeleri de kamuoyuna aktardı.

cadir-reuters-16-9-1580012357.jpg

Cumartesi günü de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Reuters, Elazığ’da önceki gece meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından 462 adet artçı yaşandığını duyurdu. Reuters, hava sıcaklığının eksi 8 derecelere kadar düştüğünü ve zor şartlar altında arama kurtarma ekiplerinin çıplak elleriyle ve mekanik sistemlerle enkaz altında çalışmalarına devam ettiğini aktardı.

derpmer-reuters.jpg

Reuters’a konuşan 32 yaşındaki bir bölge sakini, “Evlerimiz yıkıldı… İçeri giremiyoruz” derken Şinasi isimli bir diğer kişi, “Köyümüzde bazı insanlar yaşamını kaybetti. Allah yardımcımız olsun. Hayvanlarımız öldü ve ailelerimiz geceyi ateşin etrafında battaniyelerin altında geçirdi” dedi.