Dünya korona virüsten kırılıyor: Hasta sayısı kritik seviyeye ulaştı

Dünya korona virüsten kırılıyor: Hasta sayısı kritik seviyeye ulaştı
Korona virüs salgınında resmi verilere göre hasta sayısı 937 bin 783’e geldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 47 bin 261’e gelirken, en çok hasta sırasıyla ABD, İtalya ve İspanya’da görüldü.

Dünya korona virüsten kırılıyor

Korona virüse yakalananların ve hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Dünya genelinde hasta olanların sayısı bir milyona dayanırken, 47 bin 261 kişi hayatını kaybetti. ABD, salgından en çok etkilenen ülke olurken, salgının başladığı ülke olan Çin’de ise hasta sayısı ABD, İtalya ve İspanya’nın gerisinde kaldı.

Resmi verilere göre 937 bin 783 insanda korona virüsü tespit edilirken, ölüm sayısı da 47 bine ulaştı. 215 bin vakayla corona virüsünün merkez üssü haline gelen ABD’de resmi verilere göre ölüm sayısı da 5110’a çıktı. ABD’nin arkasından vaka sayısına bağlı olarak İtalya gelirken, İtalya’da toplam ölüm sayısı 13.155.

Bu oranla Korona virüsü salgınının en çok etkilediği ülke olan İtalya’yı ise bir diğer Avrupa ülkesi İspanya takip ediyor. 104 bini aşkın Korona virüsü vakasının olduğu ülkede 9387 kişi de yaşamını yitirdi. İspanya’nın arkasından ise Çin geliyor… Son dönemde resmi rakamlara göre vaka sayısında gözle görülür bir azalmanın olduğu Çin’de toplam vaka sayısı 81.554 ve toplam ölüm sayısı da 3312.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ İLLER AÇIKLANDI

Korona virüsü ile ilgili güncel verileri ve bilgileri Sağlık Bakanı Koca paylaştı. Dün akşam yapılan basın toplantısında Bakan Koca, “Ben bugünkü verileri de sizlere açıklamak istiyorum. Son 24 saatte 14 bin 396 test yapıldı. Bugünkü vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybeden sayısı 63. Ve 363 hastamızın da iyileştiğini ayrıca söylemek istiyorum. Bazı veriler endişe verici olarak algılanmalı. Tespitlerle virüsü taşıyan hastaları izole ediyoruz, toplumu koruyoruz” dedi.

PENCE: “DURUMUMUZU İTALYA İLE KIYASLAYABİLİRİZ”

Korona virüsüne müdahale etmekte geç kalan ve salgın ile ilk açıklamalarında hastalığı kabullenmeyen ABD Başkanı Donald Trump’ın yardımcısı Mike Pence dün flaş bir açıklama yaptı. Salgının ilk duyulduğu günlerde ABD Başkanı Donald Trump, “Büyütecek bir şey yok, havalar ısınınca geçer” açıklamasını yapmıştı.

ABD’de yayın yapan haber kanalı CNN’e konuşan Mike Pence, ülkenin durumunu İtalya ile kıyasladı. ABD Başkan Yardımcısı Pence, “ABD’deki salgın bu noktada en iyi İtalya’daki durum ile kıyaslanabilir” dedi.

İSRAİL SAĞLIK BAKANI'NDA KORONA ÇIKTI

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman ve eşinde Korona virüsü tespit edildi… İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun müttefiki olarak siyaset sahnesinde tanınan Litzman ve eşinin tecrit altına alındığı açıklandı.

Litzman corona virüsü ile ilgili düzenlenen toplantılarda sık sık kamera karşısına geçiyor ve Netanyahu’nun yanında yer alıyordu.

ALMANYA’DA SAYI ARTIYOR

Korona virüsüne karşı zamanında ve doğru hamleler yaparak vaka ve ölüm hızını yavaşlatan Almanya’dan güncel veriler geldi… Almanya’da salgın hastalıklarla mücadele eden Robert Koch Enstitüsü, ülke genelinde vaka sayısının 6156 artarak 73.522’ye ulaştığını duyurdu.

Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada corona virüsüne bağlı ölüm sayısının da 140 artarak 872’ye çıktığı belirtildi.

FİLİPİNLER: SOKAĞA ÇIKINI VURUN

Filipinler’in aykırı lideri Rodrigo Duterte yine tartışma yaratan bir açıklama yaptı… Geçmişte kadına şiddeti öven ve kameralar karşısında çok ağır hakaretlerde bulunan Duterte, karantinadan kaçmaya çalışanların vurulması emrini verdi.

POLONYA: NİSAN AYINDA TAVAN YAPACAK

Toplam 2554 korona virüsü vakası tespit edilen 43 kişinin de yaşamını yitiridği 38 milyon nüfuslu Polonya’dan iç karartan bir açıklama geldi.

Polonya hükümeti sözcüsü Piotr Muller devlet radyosuna açıklamalarda bulundu. Muller, “Corona virüsünün Nisan ayında tavan yapmasını bekliyoruz” dedi.