Dünya Kupası’nı kazanmak şampiyonlara yaramıyor

Dünya Kupası’nı kazanmak şampiyonlara yaramıyor
Dünya Kupası’nı kazanmak bir milli takım için ne kadar büyük bir başarı olsa da 4 sene sonra işler tam tersine dönüyor. Dünya Kupası’ında şampiyon olan son 5 şampiyondan 4’ü bir sonraki turnuvada grup aşamasını geçemedi.

Serkan TALAN / Yeniçağ

Dünya Kupası’nda şampiyon olan son 4 şampiyon bir sonraki turnuvada grup aşamasını bile geçemedi. Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya 4 yıl sonra büyük bir hezimet yaşadı. Bu seriyi ise 2002 Dünya Kupası’nda şampiyon olan Brezilya bozdu.

Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası’nda finalde Fransa’yı geçerek şampiyon olan İtalya kötü seriyi başlatan takım oldu. Zidane’ın Materazzi’ye attığı kafa ile anılan maçta mutlu sona ulaşan İtalya, 2010’da ise tam bir hüsran yaşadı. Gök maviler, Güney Afrika’da düzenlenen turnuvada F Grubu’nda Paraguay, Slovakya ve Yeni Zelanda ile eşleşmişti. Ancak kadrosunda pek çok yıldız barındıran takım 2006’yı mumla aratan bir performansla sadece 2 puan toplamıştı.

2010 Dünya Kupası’nda Xavi, Iniesta ve David Villa gibi yıldızları ile adeta rakipsiz olan İspanya beklentileri boşa çıkarmamış ve Iniesta’nın golü ile Hollanda’yı geçerek kupanın sahibi olmuştu. Ancak Matadorlar 4 yıl sonra Brezilya’da düzenlenen kupada Hollanda, Şili ve Avustralya’nın bulunduğu B Grubu’nda 3 puan ile 3. Sırada kaldı ve grup aşamasında elendi.

Grup aşamasında elenen takımlar kervanına ise dün akşam Almanya da eklendi. 2014 Dünya Kupası’nda ev sahibi Brezilya’yı 7-1 ile ezici bir şekilde yenen ve Finalde Arjantin’i geçen panzerler, dün akşam Güney Kore’ye 2-0 mağlup olarak kupayı daha grup aşamasında bitirdi.

Ayrıca 1998 yılında kendi evinde Brezilya’yı yenerek şampiyon olan Fransa, 2002 yılında Japonya ve Güney Kore’nin ortaklaşa düzenlediği turnuvada grup aşamasında veda eden bir başka takım olmuştu. Grup aşamasında kupaya veda eden eski şampiyonlar serisini ise 2002’de kupayı kaldıran ve 2006’da grupları geçen Brezilya bozdu.