Dünya Sağlık Örgütü bunların aşısı yok diyerek koronadan sonra dünyayı bekleyen yeni zorluğu açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü bunların aşısı yok diyerek koronadan sonra dünyayı bekleyen yeni zorluğu açıkladı
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona virüs salgınının bitmesinin ardından dünyayı ciddi bir yoksulluk ve açlık beklediğini kaydederek, bunların aşısı olmadığını ve insanlığın önlem alması gerektiğini söyledi.

Korona virüs salgını ile ilgili aşı haberleri gelmeye devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü da salgının bitmesinin ardından yaşanabilecek sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunuyor. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip korana virüs (Kovid-19) salgını birinci yılına yaklaşırken dünyanın tünelin sonunda ışık gördüğünü ancak yoksulluk ve açlığın aşısı olmadığı için salgından sonra daha zorlu sorunların beklediği uyarısında bulundu. 

Ghebreyesus, BM Genel Kurulunda düzenlenen Kovid-19 Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ''Zengin ve güçlü ülkelerin aşı izdihamında fakir ülkelerin ezilmesine müsaade edemeyiz'' dedi. 

"TÜNELİN SONUNDAKİ IŞIK DAHA PARLAK HALE GELDİ" 

Salgının üzerinden neredeyse bir yıl geçtiğini ve ''tünelin sonundaki ışığın daha parlak hale geldiğini'' belirten Ghebreyesus, salgından sonra ise dünyayı daha zorlu sorunların beklediği uyarısında bulundu. 

Ghebreyesus,''Yoksulluk ve açlığın aşısı yok, eşitsizliğin ve iklim değişikliğinin aşısı yok" diye konuştu.. 

Salgının küresel bir kriz olduğuna dikkati çeken Ghebreyesus, çözümün de adil ve küresel olması çağrısı yaptı.  

Kaynak: Anadolu Ajansı