Dünya Sağlık Örgütü ülkeleri tarih vererek tek tek uyardı. Korona her 17 saniyede 1 kişiyi öldürüyor

Dünya Sağlık Örgütü ülkeleri tarih vererek tek tek uyardı. Korona her 17 saniyede 1 kişiyi öldürüyor
Dünya genelinde korona virüs vakaları artarken, Dünya Sağlık Örgütü'nden Avrupa'ya şok bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada, önümüzdeki 6 aylık sürecin Avrupa açısından zor geçmeye devam edeceği belirtildi. Dünya genelinde her 17 saniyede bir kişinin virüs nedeniyle öldüğünü vurgulayan DSÖ, çarpıcı uyarılarda bulundu.

Hürriyet'in haberine göre, Dünya genelinde korona virüs vakaları artarken, özellikle Avrupa'da sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Artan vakalardan en çok etkilenen kıtalardan biri olan Avrupa'yı önümüzdeki 6 aylık süreçte de zor günler bekliyor.

Artan vakaların ve ölümlerin önüne geçemeyen Avrupa, çareyi daha önce uyguladığı kısıtlama politikasını tekrar izlemekte bulmuştu. Süreç Avrupa açısından çok zorlu geçerken, Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan bir uyarı geldi. Yapılan uyarıda önümüzdeki 6 aylık sürecin de bu şekilde zorlu geçeceği vurgulandı.

DSÖ Avrupa Masası Başkanı Hans Kluge, "Avrupa bir kez daha ABD ile birlikte salgının en hızlı yayıldığı merkez haline geldi" dedi.

Hans Kluge, kıtada son bir hafta içinde 29 bin kişinin korona virüsün neden olduğu Kovid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Kluge ilan edilen "kısıtlama" önlemlerinin sonucu günlük vaka sayılarının azaldığını da ekledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen geçtiğimiz perşembe, AB'nin Aralık sonuna kadar iki farklı aşının kullanımına onay verebileceğini belirtmişti.

ÖLÜMLERİN YÜZDE 26'SI AVRUPA'DA

Avrupa'da salgın başlangıcından itibaren yaklaşık 16 milyon kişi virüse yakalandı. Virüs 354' binden fazla da can aldı. 

DSÖ Avrupa Masası Başkanı Hans Kluge dünyadaki vakaların yüzde 28'inin, ölümlerin ise yüzde 26'sının Avrupa'da meydana geldiğini söyledi.

DSÖ Avrupa Masası Başkanı Hans Kluge, özellikle de yoğun bakım ünitelerinin yüzde 95 kapasiteyle çalıştığı İsviçre ve Fransa'daki durumu kaygı ile takip ettiğini vurguladı.

HER 17 SANİYEDE BİR KİŞİ ÖLÜYOR

Kluge, Kopenhag'da düzenlediği basın toplantısında, "Son verilere göre her 17 saniyede bir kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitiriyor" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, umut verici aşı gelişmelerinin yaşandığını ancak aşı sürecinin de bir anda temel bir çözüm üretecek bir formül olmadığını belirtti. Aşının başlangıçta stok olarak ihtiyaca yetişemeyeceğinin altı çizildi.

Bu nedenle aşının yaygınlaşmasına kadar sosyal mesafe önlemlerine uymanın ve maske takmanın hala virüsten korunmanın en iyi yöntemi olacağını ekledi.

Kluge "Kapatmalar kaçınılmaz ama bunların son çare olduğu görüşünde ısrar ediyorum. Maske de tek başına bir çözüm değil başka önlemlerle birlikte kullanılması gerekiyor. Ama eğer maske kullanımı yüzde 95 olsa, kapatmalara gerek kalmazdı" diye konuştu.