Dünya salgınla uğraşırken, ABD harıl harıl “PKK devleti”ne çalışıyorlar

Dünya salgınla uğraşırken, ABD harıl harıl “PKK devleti”ne çalışıyorlar
ABD, ülkesinde virüsle mücadeleye harcamadığı mesaiyi, “çekiliyorum” dediği Suriye ve Irak’a harcıyor.

Dünya korona salgınıyla uğraşırken, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, PYD-YPG ile Kuzey Irak'taki Barzani yönetimi etkisindeki Suriyeli Kürt grupları bir araya getirmeye çalışıyor.

PYD-YPG ile ENKS arasındaki görüşmelerden henüz sonuç çıkmamasına rağmen, Amerikalıların bastırmaya devam ettiğine dikkat çeken Sözcü yazarı Zeynep Gürcanlı, “Amaç; Suriye'nin kuzeyindeki PYD-YPG kontrolündeki bölgelerde yönetime, Barzani'nin etkisindeki Kürt grupları da sokmak, böylece Ankara'daki AKP hükümetinin bu alana yönelik tavrını yumuşatmak” dedi.

YA PKK, YA “KÜRDİSTAN”!

ABD'nin bir kolunun da hâlâ Irak’ta olduğunu hatırlatan Gürcanlı, “PKK’yı bitirdik” havucunun perde arkasındaki planı yazdı:

Kuzey Irak'ta da yine Barzani üzerinden Kandil'de üslenen PKK terör örgütünü “enterne etmeyi” planlıyorlar. Barzani'nin peşmergelerinin Ankara'nın tüm taleplerine rağmen yıllardır yapmadıklarını yapıp, Kandil'in tam karşısına düşen Zine Werte bölgesine üs kurması bunun en somut göstergesi. Kuzey Irak'taki Barzani yönetimi bunun “COVID-19 salgınıyla mücadele” kapsamında bir hareket olduğunu açıklasa da bunun PKK teröristlerinin hareket kabiliyetini sınırlandırmayı amaçladığı açık. ABD'nin hem Irak'ta, hem Suriye'de Kürtler üzerindeki oyun planını hayata geçirebilmesi halinde, Ankara'nın karşısına “PKK terör örgütü artık etkisiz. Kuzey Irak'ı tanıdın. Neden şimdi Kuzey Suriye'deki oluşumu tanımayasın?” talebiyle gelmesi muhtemel.