Dünya üzerinde milyonlarca aç insan varken Tokyo Olimpiyatları'nda büyük skandal

Dünya üzerinde milyonlarca aç insan varken Tokyo Olimpiyatları'nda büyük skandal
Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, önceden sipariş verilen yaklaşık 130 bin yemeğin çöpe atıldığını açıkladı. Dünya üzerinde 854 milyon kişinin yemeğe ulaşamadığı bilinirken, söz konusu olay skandal olarak yorumlandı.

Gerçek zamanlı istatistik sitesi Woldometer''ın verilerine göre, dünya üzerinde aç olan insan sayısı 854 milyon 550 bin 681 kişiyi bulurken, Tokyo''da büyük bir skandala imza atıldı.

130 BİN YEMEK ÇÖPE GİTMİŞ

2020 Tokyo Olimpiyatları''nın açılış töreninde önceden sipariş verilen 10 bin yemeğin 4 bininin çöpe gittiği iddialarını araştıran komite, daha vahim bir tabloyu ortaya çıkardı. Araştırmalar sonucu, olimpiyatlarda çalışan ve gönüllülere yönelik önceden sipariş verilen yaklaşık 130 bin yemeğin çöpe atıldığı bildirildi.

MİLYONLARCA İNSAN YEMEĞE ULAŞAMIYOR

Dünya genelinde milyonlarca insanın yemeğe ulaşamadığı bilinirken, olimpiyatlarda yapılan söz konusu israf, büyük tepki çekti. 

"ÖN SİPARİŞ HACİMLERİ DÜŞÜRÜLMELİ"

Atık yemek miktarını tamamıyla sıfıra indirmenin mümkün olmadığını savunan Komite Sözcüsü Takaya Masanori, problemin 24 Ağustos-5 Eylül''de düzenlenen Paralimpik Oyunlarında da sürebileceğine dikkati çekerek, ön sipariş hacimlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

(KAYNAK: Worldometers)

İlgili Haberler