Dünya yıldızını Kartal'a Boateng getiriyor

Dünya yıldızını Kartal'a Boateng getiriyor
Siyah-beyazlılar, ezeli rakibi Galatasaray'ın gündeminde yer alan yıldız futbolcuyu takıma kazandırmak için girişimlerini hızlandırdı. İtalya Serie A'da Brescia forması giyen Balotelli için Kevin-Prince Boateng'in bu transferde başrol oynayacağı öğrenildi.

Yeni tip corona virüs salgını  nedeniyle lige verilen arada transfer çalışmalarını hızlandıran Beşiktaş'ta sıcak gelişmeler yaşanıyor. Siyah-beyazlılar, ezeli rakibi Galatasaray'ın gündeminde yer alan yıldız futbolcuyu takıma kazandırmak için girişimlerini hızlandırırken, Kevin-Prince Boateng'in bu transferde başrol oynayacağı öğrenildi. 
Sezona Abdullah Avcı yönetiminde başlayan ancak kötü gidişatın ardından tecrübeli teknik adamla yollarını ayıran siyah-beyazlılar, efsane futbolcusu Sergen Yalçın'ı takımın başına getirerek yeni bir başlangıç yapmıştı. Siyah-beyazlılar, 47 yaşındaki teknik adamın önderliğinde yükselen bir ivme yakalasa da bitime 8 maç kala zirvenin 9 puan gerisinde yer aldı.
Kalan maçlarını kazanarak en kötü ihtimalle Avrupa kupalarına gitme planları yapan Kara Kartal'da yaz transfer dönemi için de çalışmalar hızlandı. Yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle önceliği kiralık ile bonservisi elinde olan oyunculara veren ve bu doğrultuda arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta sürpriz bir gelişme yaşandı. Siyah-beyazlıların Fiorentina'dan sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine bağladığı Kevin-Prince Boateng'in yönetime ilginç bir teklifte bulundu.
 

BEŞİKTAŞ'TA OYNAMAK İSTİYOR

Ganalı yıldız ilk olarak Beşiktaş'ın maaşını 1.7 milyon Euro'dan 1.2 milyon Euro'ya indirirse kalması teklifine olumlu yanıt geldi. Daha önce herhangi bir indirime yanaşmayan Ganalı, 2 yıl daha üst düzey oynayabileceğini belirterek 2 yıllık sözleşme istedi. Boateng bir de öneride bulundu.
Ganalı oyuncu Balotelli ile görüştüğünü ve Galatasaray'ın da transfer listesinde yer alan yıldız forvetin Beşiktaş'ta oynamak istediğini söyledi. Çılgın bir yapıya sahip olmasına rağmen İtalyan oyuncunun iyi bir insan ve çok iyi futbolcu olduğunu yöneticilere anlattı.


PARAYI SORUN ETMEZ

Boateng, 29 yaşındaki santrforun para konusunda da sorun çıkarmayacağı sözünü verirken; Balotelli ile bir görüşme yapılmasını önerdi. Beşiktaş yönetiminin de önümüzdeki günlerde İtalyan forvet ile bir video konferans için anlaştığı öğrenildi. Boateng'in de öneresiyle Beşiktaş'ın transfer listesine giren Balotelli'nin, kulübü Brescia ile 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor. İtalya Serie A'da son sırada yer alan Brescia'nın küme düşmesi durumunda serbest kalacak olan Balotelli için bonservis ödenmeyecek olması siyah-beyazlıların transfere pozitif bakmasını sağladı. Devre arasında Galatasaray'a önerilen İtalyan forvetin yıllık 1.5 milyon Euro kazandığı ve bu rakama Beşiktaş'a gelebileceği belirtildi.
Balotelli, profesyonel kariyerinde 9 farklı takımda forma giydi. Bu periyotta 396 resmi maça çıkan İtalyan forvet 161 gol atarken, 34 de asist yaptı ve toplamda 195 gole direkt katkıda bulundu.