Rusya'ya Arabistan darbesi. Suudiler Biden'la anlaştı dünyada petrol fiyatı düştü bizde arttı

Rusya'ya Arabistan darbesi. Suudiler Biden'la anlaştı dünyada petrol fiyatı düştü bizde arttı
Dünyaca ünlü gazetenin haberinin ardından petrol fiyatlarında yüzde 2’lik düşüş yaşandı. Bu habere Biden ile Suudiler anlaştı yorumu yapıldı. Petrol fiyatlarında hafifte olsa yaşanan bu düşüşe rağmen Türkiye’de ise akaryakıta peş peşe üç zam geldi. Nasıl olur demeyin oldu. Benzin ve motorin fiyatları uçtu.“Sigaraya ve rakıya sağlık için zam yapılıyor”yorumlarının olduğu dönemde dünyada petrol fiyatları hafif oynaklık göstermesine rağmen bu zamlar halkın psikolojik sağlığını nasıl etkileyecek sorusunu gündem

Benzin ve Motorine yapılan zamlar halkın psikolojik sağlığını etkiliyor mu? Sigara ve rakıdaki fiyat artışlarına "sağlık için yapılıyor" şeklindeki yorumlar elektrik ve doğalgazla birlikde dün gece hayatımıza giren akaryakıt zamları sağlığımızı nasıl etkiler sorusunu akıllara getirdi.  Psikolojik olarak etkileyeceği açık ortada. 

PETROL FİYATLARINDA DURUM NE

Peki dünyada petrol fiyatları 110 ile 118 dolar arasında oynaklık gösteriyor. Şu anda 114 dolar, düşüşte. Türkiye''de akaryakıt fiyatlarını peş peşe yapılan zamlar vatandaşın psikolojik sağlığını etkiler mi bilinmez ama otomobiline akaryakıt koyan vatandaş zorlanıyor. Taşımacılık yapan kamyoncular depolarını doldururken, karar kara düşünüyor. Motorine zam demek sebzeye meyveye her türlü ürüne zam demek.Taşımacılığın 

RUSYA''NIN PETROL ARZI AÇIĞINI SUUDİ ARABİSTAN KAPATACAK

ABD medyasında yer alan haberlerde Rusya''nın üretimi azalır ise Suudi Arabistan petrol üretimini artırmaya hazır olduğuna dair haberler yer aldı. Haberle birlikte petrol fiyatları yüzde 2''yi bulan düşüş kaydetti.

Dünyaca ünlü gazete Financial Times, Rusya''nın petrol üretiminin uygulanan yaptırımların etkisiyle azalması halinde, doğacak arz açığının kapatılmasına Suudi Arabistan''ın hazır olduğunu bildirdi. Haber sonrası brent ham petrolü son işlemlerde varil başına yüzde 2''nin üzerinde düşerek 113,8 dolara kadar geriledi. Bu durum ''Suudilerin Biden'' ile anlaştılar şeklinde yorumlandı

FT''nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri''nin bugün yapılacak OPEC toplantısında üretimi hemen artırmaya hazır olduklarını açıklamaları bekleniyor. 

Kaynaklar, "Suudi Arabistan duruşunu değiştirme ve petrol fiyatlarını yatıştırmak için üretimi artırma konusunda Biden yönetimi ile anlaşmış görünüyor" değerlendirmesi de yapıyorlar.OPEC''nın Eylül ayı için planladığı üretim artırımının bugünkü toplantıda Temmuz veya Ağustos ayına çekmesi de beklentiler arasında.

Dünyada petrol fiyatları 110 dolar ile 118 dolar arasında oynaklık gösterirken, akıllara Türkiye''de akaryakıta peş peş üç kez nasıl zam yapılır sorusu gündeme geliyor. Benzin ve motorin fiyatları 26 liraya dayanmış durumda, artık bir adım kaldı.

KAYNAK BLOOMBERG HT

 

 

 

 

İlgili Haberler