Dünyaca ünlü sanayi devi Türkiye’nin en büyüklerinden birini satın aldı. Tam 412 milyon euro ödeyecek

Dünyaca ünlü sanayi devi Türkiye’nin en büyüklerinden birini satın aldı. Tam 412 milyon euro ödeyecek
Finlandiya merkezli dünyaca ünlü sanayi devi Huhtamaki, Türkiye’nin en büyük ambalaj üretim şirketlerinden Elif Holding'i 412 milyon euroya satın aldı.

Tam 412 milyon euro ödeyecek

.Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre, Finlandiya merkezli ambalaj şirketi Huhtamaki, Elif Holding''i satın almak için hisse devri anlaşması imzaladı.

Finlandiyalı şirket, satış fiyatının "borçlardan ve nakitten arındırılmış" olduğu bilgisini vererek, "Satın alma, şirketimizin esnek ambalaj ürün gamını ve var olduğu coğrafyaları genişletecek" açıklamasını yaptı.

18 BİN 200 ÇALIŞANI VAR

36 ülkede 82 üretim merkezine sahip Huhtamaki, 18 bin 200 çalışanı ile dünyanın önde gelen sürdürülebilir ambalaj şirketlerinden. Huhtamaki’nin 2020 yılı cirosu 3,3 milyar euro olarak gerçekleşti.

SON TEKNOLOJİYE SAHİP İKİ ÜRETİM TESİSİNE SAHİP

Türkiye’nin en büyük esnek ambalaj üreticileri ve ihracat şirketleri arasında yer alan Elif, Türkiye ve Mısır’da son teknolojiye sahip iki üretim tesisine sahip.

50''yi aşkın ülkede ve çoğunluğu uluslararası dev şirketlerin oluşturduğu 200''den fazla üretim tesisine esnek ambalaj çözümleri sunmakta olan Elif, alanında bölge lideri konumunda bulunuyor.

İlgili Haberler