Altın fiyatlarını ne bekliyor

Altın fiyatlarını ne bekliyor
Türk Lirası'nın dolar karşısındaki düşüşü, altın fiyatlarının da hızla yükselmesine sebep oluyor. Altın fiyatları da, bir yandan küresel piyasalara da bağlı olarak yükseliyor.

Altın vadeli işlemleri, ABD Hazine getirilerindeki ve Amerikan borsasındaki yükselmenin, fiyatları dört seansta ilk kez kaybetmesine yardımcı olmasıyla haftayı düşüş ile bitirdi. ABD Hazine getirileri ve Amerikan borsasındaki gelişmelere bağlı olarak altın zayıflasa da değerli metal altı haftanın en iyi haftalık artışını yine de kaydetti.

"ALTIN FİYATLARI ÇÖKECEK"

Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani''den altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir analiz geldi. Dünyaca ünlü analiz Karnani, cuma günü altının 1.800 doların üzerinde tutunamamasının yanı sıra  altın traderlarının diğer yatırım araçlarına geçmesine sebep olabileceğini söyledi.

UYARI GELDİ

Ünlü uzman konuya ilişkin ''''Önümüzdeki hafta altın fiyatları için 1.740 ile 1.820 dolar arasında daha geniş bir işlem aralığı görmeyi bekliyor ve altının ancak gelecek haftaki işlem sırasında 1.820 doları kırılmazsa çökecek. Önümüzdeki hafta için altın konusunda yükselişe devam ediyor. Çöküşte satın alma stratejisini tercih edilecek'''' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler