Dünyaca ünlü yatırımcı Mobius’tan çok konuşulacak altın yorumu… Altının yükselişi sürecek mi?

Dünyaca ünlü yatırımcı Mobius’tan çok konuşulacak altın yorumu… Altının yükselişi sürecek mi?
Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius altın almaya devam edeceğini söyledi. Virüsün ekonomiler üzerinde yarattığı belirsizlik devam ederken altın tarihi yükselişini yaşıyor. Gram altın 415 TL'yi aşarken gümüşteki yükseliş de dikkat çekiyor. Uzmanlar ise, korona virüse karşı yüzde 100 etkili olan bir aşının piyasaya sürülmesinin ardından altın fiyatlarında büyük dalgalanmalar olacağını belirtiyor.

Korona virüse karşı yüzde 100 etkili bir aşının henüz kullanıma geçmemiş olması, ABD ve Çin arasındaki politik gerginliklerin de etkisiyle altın rekor üstüne rekor kırıyor. Ons fiyatı 1900 dolara yaklaşırken gram altın 415 TL'yi aşarak rekor kırdı. Vatandaş altına yönelirken düğünlerde ‘yarım gram' veya nakit para takmayı düşünenlerin sayısı gittikçe artıyor.

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK? DOKUZ YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Altın üç aydan uzun süredir yaşanan en büyük haftalık artışla son dokuz yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. Dolardaki düşüş ve korona virüse ekonomik etkileri nedeniyle piyasaya para süren yardım paketlerinin enflasyona yol açacağı beklentisi altının yükselmesine neden oluyor.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı %0.1 yükselerek 1,889.24 dolar seviyesine yükseldi. Altın fiyatları Perşembe günü 2011 yılı Eylül ayından bu yana en yüksek seviye olan 1,897.16 dolar seviyesini görmüştü. Altın hafta başından beri %4’ten fazla değer kazanırken, 2011 sonundan bu yana haftalık bazda en uzun kesintisiz yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor.

“ALTIN YÜKSELİŞTE VE İYİ GİDİYOR”

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius ise Bloomberg'e verdiği röportajda altın almaya devam edeceğini söyledi. Mobius, “Altın almaya devam edeceğim çünkü yükselişte ve iyi gidiyor” açıklamasında bulundu.

Mobius, sözlerine şöyle devam etti:

"Faizler sıfır olduğu zaman altın çekici oluyor çünkü altınınız olduğu zaman faizler hakkında endişelenmiyorsunuz. Piyasalarda belirsizlik zamanında altının yükseldiğini görüyorsunuz."

GRAM VE ÇEYREK ALTIN KAÇ PARA? GRAM VE ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

ATA ALTIN

Alış: 2.779,50

Satış: 2.794,00

CUMHURİYET ALTIN

Alış: 2.762,00

Satış: 2.804,00

GRAM ALTIN

Alış: 413,97

Satış: 417,07