Dünyada araştırılıyordu tezler bir bir Türkiye'de çöküyor: Korona virüsten bir türlü kurtulamıyor

Dünyada araştırılıyordu tezler bir bir Türkiye'de çöküyor: Korona virüsten bir türlü kurtulamıyor
Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yalçın Çakmak'ın korona virüs testi bir haftada ikinci kez pozitif çıktı. Çakmak'ın ikinci kez korona virüse yakalanması, dünyadaki antikor çalışmaları açısından da örnek teşkil etti.

DHA

Tüm dünyada, korona virüse ikinci kez yakalanıp, yakalanılmayacağı tartışması devam ederken, Türkiye'de hastalığa ikinci kez yakalan insan sayısında da artış yaşanıyor. Son olarak olarak bazı sağlıkçıların korona virüs testlerinin ikinci kez pozitif çıktığı belirtilirken, bir ikinci pozitif haberi de Tunceli'den geldi. 

Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yalçın Çakmak, 5 Ağustos’ta korona virüs belirtileri gösterince hastaneye başvurdu. Covid-19 testi pozitif çıkan Çakmak, hastalığı Hozat'taki evinde dinlenerek atlattı. Yalçın Çakmak 22 Ağustos'ta Elazığ’a giderek 3 Eylül'de Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde olacağı burun ameliyatı öncesi kendisine tekrar Covid-19 testi yapıldı.

15-ay-arayla-ikinci-kez-koronavirus-testi-pozitif-cikti-8760-dhaphoto2.jpg

Testi negatif çıkınca Çakmak, 3 Eylül’de başarılı burun ameliyatının ardından Tunceli'ye dönerek evinde dinlenmeye başladı. Ameliyattan 13 gün sonra tekrar rahatsızlanan ve koronavirüs belirtileri gösteren Dr. Çakmak’a 17 Eylül’de yapılan Covid-19 testi yine pozitif çıktı.

‘İKİNCİ KEZ YAKALANINCA ÇOK KÖTÜ SEMPTOMLAR İLE GELİYOR’

Dr. Çakmak, koronavirüse ilk yakalandığı dönemde hiçbir belirti hissetmediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Evde 15 günden fazla karantinada kaldım ama kendimi hiç kötü hissetmedim. Şu an sonucum negatif çıkmasına rağmen gece uyurken nefesim kesiliyor ve sanki boğulacak gibi oluyorum  Kimse Covid-19 oldum, kurtuldum, bu hastalığı atlattım diye düşünmesin. Herkes ikinci kez bu hastalığa yakalanabilir. Üstelik ikincisinden de kötü semptomlar ile geliyor. Özellikle de kuru öksürük ve boğulma hissi çok feci bir duygu. Şu an kendimi çok halsiz hissediyorum.''