Yeni varyant hızla yayılıyor. Vakaların ardından yasaklar peş peşe geldi

Yeni varyant hızla yayılıyor. Vakaların ardından yasaklar peş peşe geldi
Omicron varyantı hızla yayılmaya devam ederken ülkelerde yeni önlemler almaya başladı. Vakaların ortaya çıkmasının ardından seyahat yasağı getiren ülkelerin sayısı artıyor.

Güney Afrika''da tespit edilen yeni varyant, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Omicron olarak adlandırıldı. Delta varyantından daha bulaşıcı ve mevcut aşılara karşı daha dirençli olduğu değerlendirilen Omicron''un yayılmasının engellemek için dünya alarma geçti.

Avrupa''daki ilk Omicron varyantı Mısır''dan Belçika''ya gelen bir kişide tespit edilmişti. Omicron, Güney Afrika, Botsvana, Belçika, Hong Kong ve İsrail’in ardından Avurstralya, İtalya, ve Almanya’da da görüldü.

İSRAİL’DE İSTİSNALAR EVDE 14 GÜN KARANTİNADA KALACAK

İsrail, gündemdeki Omicron varyantına karşı, yabancıların ülkeye girişinin istisnalar dışında yasaklandığını duyurdu

Yurtdışından gelen Covid-19''a karşı aşılı İsrailliler, PCR testi yaptıracak ardından evlerinde karantinaya girecek, üçüncü gün yaptırdığı testi negatif çıkarsa karantinadan çıkabilecek. Aşı yaptırmayanlar, test yaptırmayı kabul ederlerse bir hafta, etmezlerse 14 gün karantinada kalacak.

KUVEYT 9 ÜLKEYE SEYAHAT YASAĞI GETİRDİ

Kuveyt de Omicron''un tespit edildiği 9 Afrika ülkesine seyahat yasağı uygulayacağını duyurdu. Kuveyt Sivil Havacılık Kurumu, Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın kararına göre, Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Lesoto, Esvatini, Zambiya ve Malavi''ye seyahat yasağı getirdiği, bu ülkelerden kargo uçakları hariç doğrudan ticari uçuşların durdurulmasına karar verildiği kaydedildi. Karara göre, en az 14 gün bu ülkelerin dışında ikamet edilmediği sürece, bu ülkelerden transit de dahil yolcuların kabul edilmeyecek.

İNGİLTERE’DE YENİDEN MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Aşı durumlarına bakılmaksızın ülkeye giren herkesin varışlarından 2 gün sonra PCR testi yaptırmaları gerekeceğini duyuran İngiliz başbakan, toplu ulaşım araçları ve marketler gibi kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun da geri getirildiğini kaydetti.

"Geçici ve ihtiyati" önlemlerin 3 hafta sonra yeniden değerlendirileceğini bildiren Johnson, ayrıca şimdi 40 ve üstü yaşlarındakilere açık olan hatırlatıcı doz randevuların diğer yetişkinlere açılması için Aşı ve Bağışıklık Ortak Komitesi''ne başvurulduğunu belirtti.

Johnson, Noel''de geçen seneki gibi kısıtlamaların uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin soru üzerine "Bu Noel''in geçen Noel''den çok daha iyi olacağına kesinlikle eminim." dedi.

İlgili Haberler