Dünyada Türkiye'nin nüfusu kadar mülteci var!

Dünyada Türkiye'nin nüfusu kadar mülteci var!
Avustralyalı kuruluş Ekonomi ve Barış Enstitüsünün yayımladığı en son Küresel Barış Endeksi‘ne göre dünyanın dört bir yanından 70 milyon insan mülteci olarak yaşıyor.

Günümüzde dünyanın dört bir yanından 70 milyon insan mülteci olarak yaşıyor. Bu oran modern tarihin hiçbir döneminde bu kadar yüksek olmamıştı.

Eğer dünyadaki tüm mülteciler tek bir ülke olacak şekilde bir araya gelseydi bu ülke dünyanın en büyük 20 ülkesinden biri olurdu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne göre günümüzde dünyanın dört bir yanından 70 milyon insan yani dünya nüfusunun yüzde 1’i mülteci olarak yaşıyor. Bu oran modern tarihin hiçbir döneminde bu kadar yüksek olmamıştı.

screenshot_2-010.png

Dünya Halleri’nden Semih Sönmez’in haberine göre mülteci sayısı 1951’den bu yana düzenli olarak artıyor ancak son 10 yılda özellikle Suriye’de devam eden iç savaş sebebiyle mülteci sayılarında ciddi bir artış yaşandı. Avustralyalı kuruluş Ekonomi ve Barış Enstitüsünün yayımladığı en son Küresel Barış Endeksi‘ne göre son dört yıldır tüm dünyada barış seviyesinde azalma görülüyor. 92 ülkede barışın gerilediği görülürken 71 ülkede gelişme olduğu kaydedildi.

Artan terör saldırıları, Orta Doğu’daki çatışmalar ve Doğu Avrupa’da yükselen tansiyon barışın azalmasına sebep olan etkenlerden bazıları. Endekse göre dünyanın en barışçıl bölgeleri Avrupa, Kuzey Amerika, Asya-Pasifik ve Güney Amerika bile son yıllarda barış konusunda geriledi.

 

İlgili Haberler