Dünyadan gizli kaçış planını açıkladı… Dünyanın en zengin adamı hazırlık yapıyormuş… Uzayda sonsuza kadar yaşama planı

Dünyadan gizli kaçış planını açıkladı… Dünyanın en zengin adamı hazırlık yapıyormuş…  Uzayda sonsuza kadar yaşama planı
Amazon CEO’su ve dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un, ABD’nin başkenti Washington’da yaptığı özel bir toplantıda uzayda kurmak istediği medeniyete ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Amazon’un CEO’su ve yaklaşık 190 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos'un, 2000 yılında kurduğu ve uzaya daha az maliyetle kişisel yolculuk yapabilmeyi mümkün kılan teknolojiler geliştiren Blue Origin’in hedefleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.  Milyarder girişimci, geçen yıl ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleşen ve sadece davetiyesi olanların katılabildiği toplantıda gelecekte uzayda bir medeniyet kuracağını açıklamıştı.

Daily Mail'e konuşan davetlilerden biri, Bezos'un, kendi kendini idame ettirebilecek olan uzay medeniyetinde, büyük şehirler, ulusal parklar ve tarım alanları oluşturacağını açıkladı.

uqxjw6r6w0qygm91aw3fgg.jpg

İNSANLIĞIN EVİ OLAN DÜNYA KORUNACAK

Princeton Üniversitesi’nde elektrik ve bilgisayar bilimi mühendisliği öğrencisiyken o dönem hocası olan fizikçi Gerard O'Neill’in fütürist görüşlerinden etkilendiğini aktaran Bezos, uzaydaki medeniyetin, dünyadaki kaynaklar tükenmeye başladığında kolay bir kaçış seçeneği olacağını, ancak asıl amacının insanlığın evi Dünya’yı korurmak olduğunu söyledi.

ty8wdnc3keywmjnee2h6jg.jpg

MİLYONLARCA KİŞİ HER GÜN DÜNYAYA YOLCULUK YAPABİLECEK

Bununla birlikte, Blue Origin tarafından konsepte ilişkin paylaşan fotoğraflar adeta 2014 yapımı Hollywood yapımı Interstellar filminin gerçeğe dönüşebileceğini müjdelerken, Bezos inşa edecekleri yeni uygarlığın Dünya’ya oldukça yakın olacağını ve milyonlarca insanın her gün yeryüzüne sıklıkla gidip gelebileceğini açıkladı.

il-rbgrmue6xzn1vye1k0a.jpg

"HAVA TÜM YIL HAWAİİ'DEKİ GİBİ OLACAK"

Uzay medeniyetinde öne çıkan diğer bir detay ise, ikliminin hep ideal değerlerde olması. Buna göre, kullanılan süper teknoloji sayesinde deprem, fırtına, yağmur gibi doğa olayları burada görülmeyecek. “Hawaii’de yer alan Maui adasını düşün. Hava tüm yıl boyunca öyle olacak” diyen Bezos, insanlığın bir gün Güneş sisteminin her yerine seyahat edebileceğini açıkladı:

e1p8ow4ofuohpxrqvbt-w.jpg

"BİNLERCE MOZART'IMIZ BİNLERCE EINSTEIN'IMIZ OLACAK"

“Güneş sisteminin her yerine erişebilirsek, insanlığın nüfusü bir trilyonu geçecektir. Bu da bilerce Mozart’ımız ve binlerce Einstein’ımız olacağı anlamına gelir. Ne kadar inanılmaz bir medeniyete sahip olabileceğimiz düşünün."

gksq2kugkmyyb66eegjzw.jpg

"TORUNLARIMIZIN TORUNLARI GÖREBİLİR"

Uzayda medeniyet konsepti ilk olarak 1970'lerde Bezos’un üniversite hocası O’Neill tarafından ortaya atıldı. Düşüncenin merkezinde, yaşam alanlarının uzayda dönerek, merkezkaç kuvvetine dayanan yapay bir yerçekimi yaratabileceği yer alıyor.

Bezos, Blue Origin’in O’Neill’in tohumunu attığı konseptin uygulanması için yaptığı çalışmalarda ilerlediğini ancak uzay kolonilerinin çok yakın bir gelecekte kurulmasını beklemediğini söyledi. Bezos,  "Torunlarımızın torunları bu eşsiz uygarlığı görebilir" ifadelerini kullandı.