Dünya’nın cenneti bulundu: Siyaset yok, para geçmiyor, din ayrımı yapılmıyor!

Dünya’nın cenneti bulundu: Siyaset yok, para geçmiyor, din ayrımı yapılmıyor!
1968 yılında kurulan ve 50 farklı ülkeden, milletten ve kültürden insan yaşadığı Auroville, UNESCO tarafından uluslararası bir şehir olarak kabul edildi. Tüm inanç sistemlerini, tüm siyasi görüşleri bünyesinde barındıran şehirde barışçıl ve ilerici bir tutum içerisinde uyum gösterebilecek insanlar yaşıyor.

Neredeyse bir peri masalı gibi geliyor, değil mi? Bu bir bilim kurgu filminden fırlamış uzak geleceği anlatan bir film karesi değil. Dünya üzerinde cennet olarak nitelendirilebilecek şey siyasetin, paranın ve dinin yer almadığı bir yer düşünün.

Auroville 1968 yılında kuruldu ve 50 farklı ülkeden, milletten ve kültürden insan bu şehirde yaşıyor. Şehir UNESCO tarafından uluslararası bir şehir olarak kabul edildi.

auroville2.jpg

Auroville internet sitesine göre şehir tüm ülkelerde yaşayan erkekler ve kadınları kabul ediyor. Tüm inanç sistemlerini, tüm siyasi görüşleri bünyesinde barındıran şehirde barışçıl ve ilerici bir tutum içerisinde uyum gösterebilecek insanlar yaşıyor.

Evrensel bir şehir olmayı hedefleyen Auroville’in amacı insan birliğini gerçekleştirebilmek.
Burada insanlar her nasılsa sorunsuz bir şekilde yaşamayı başardılar. Politik bir sistemin bulunmadığı şehirde aynı zamanda din de yok. Bundan daha iyi olan tarafı ise şehirde para kullanılmıyor.

auroville5.jpg

Bunun yerine insanlar değiş tokuş sistemi ile yaşıyorlar. Auroville’in tüm binaları fütüristik bir tarza sahip ve sürekli olarak gelişen ve değişen bir mimari şehirde kullanılıyor. 

Aynı zamanda şehrin sakinleri iyileştirilebilir ve yenilenebilir enerjiden faydalanabilecek bir yapı oluşturmuşlardır. Amaçları temiz bir çevre olduğu için kullanılan bir çok ürün geri dönüştürülüyor. Temelde Auroville kendi kendini sürdürebilen bir eko şehirdir.

auroville3.jpg

Şehir Mirra Afassa tarafından kurulmuştur. Birçok tarlaların yer aldığı on beş çiftliği içerisinde barındıran şehirde 160 hektarlık alana yayılan sayısız meyve ağacı bulunmaktadır. Bu nedenle şehirde gıda sorunu yaşanmamaktadır.

auroville6.jpg

auroville-bonfire.jpgauroville-harita.jpg

Auroville nedir? Auroville nerede? 

Auroville, Viluppuram bölgesinde çoğunlukla Hindistan Tamil Nadu eyaletinde deneysel bir ilçedir ve Hindistan'ın Puducherry Birliği Bölgesinde bazı kısımları vardır. 1968 yılında Mirra Alfassa tarafından kurulmuş ve mimar Roger Anger tarafından tasarlanmıştır...