Dünyanın en ahlaksız açıklaması Fransız şirketten geldi: "Aşıyı bulursak ABD'ye vereceğiz"

Dünyanın en ahlaksız açıklaması Fransız şirketten geldi: "Aşıyı bulursak ABD'ye vereceğiz"
Avrupa'nın en büyük ilaç şirketi Sanofi'nin bir Amerikan devlet kurumuyla bir ön anlaşma yaptığı bildirmesinin ardından birçok ülke ayağa kalktı.

Fransız ilaç şirketi Sanofi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Paul Hudson, 24 Nisan'da gazetecilerle yaptığı bir telekonferansta, korona virüs aşısının önce Amerikalılara verilmesinin "muhtemel" olduğunu söylemişti. Sanofi, bu ihtimali gerçeğe dönüştürecek bir adım atarak, ABD ile bir ön anlaşma imzaladı.

Şirketin İngiliz yetkilisi Paul Hudson, Bloomberg kanalına verdiği demeçte, "ABD hükümeti riskleri paylaşma konusunda yatırım yaptığı için ön siparişte de en büyük hakka sahip" ifadesini kullandı.

Hudson bu açıklama ile üretilebilecek korona virüs aşısında önceliğin ABD'de olduğunu açıkça ortaya koymuş oldu.

İLK OLARAK ABD’YE ULAŞMASINA AB’DEN SERT TEPKİ

Fransız ilaç devi Sanofi'nin korona virüs bulununca ilk olarak ABD'nin bundan faydalanacağını açıklamasın hemen ardından Avrupa Birliği yetkililerinden konuya yönelik açıklama geldi.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Stefan de Keersmaecker, virüs aşısına herkesin eşit bir şekilde erişebilmesi gerektiğini söyledi. De Keersmaecker, "Bu bizim için çok önemli zira virüs bütün dünyayı vuruyor bu yüzden hep birlikte el ele çalışmalıyız" dedi.