Yaşattığınızı yaşamadan ölmeyin

Yaşattığınızı yaşamadan ölmeyin
Orman yangınlarında mücadele 6’ıncı gününde devam ediyor. Ciğerlerimizin yandığı orman yangınından geriye kalan acı tablo yürekleri dağlıyor. Sosyal medyada paylaşılan evi yanan yaşlı bir teyzenin görüntüsü duygulandırdı.

Manavgat ile başlayan orman yangınları birçok ilde görülürken yerleşim yerlerine de sıçradı. Yangınlara zamanında müdahalede geç kalındığı uçakların kullanılmaması alevlerin büyümesine neden olduğu gündeme geldi. Binlerce ağaçlık alan kül olurken, yerleşim yerlerine sıçrayan yangınla onlarca kişinin hayvanları ve evleri de alevlere teslim oldu.

Yerleşim yerlerinin tahliyesi için çalışmalar devam ederken bölgeden paylaşılan görüntüler yürek sızlattı.

Manavgat''ta yaşayan yaşlı bir teyzenin evi ve bahçesi küle döndü. Yangından dolayı evi kullanılamaz hale gelen yaşlı kadının bahçeye attığı yatağın üzerinde uyudu. Yaşlı bir teyzenin yanan evinin önünde yattığı fotoğraf duygulandırdı.

Yaşlı teyzenin fotoğrafı gündem olurken ‘Yaşattığınızı yaşamadan ölmeyin’ yorumları yapıldı

Sosyal medyada paylaşılan görüntüye “İnsanın evi ne kadar eski olursa olsun "Keşke benim evim de yansaydı" demez, diyemez” yorumu da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından ise yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturmaların başlatıldığı hatırlatıldı ve sabotaj ihtimali vurgusu yapıldı. PKK''nın orman yakma timindeki teröristlere verilen isim Ateşin Çocukları isimli grubun yangınları kabul ettiği açıklandı. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler