Dünyanın en büyük kamu ihalesi Euro garantili verildi

Dünyanın en büyük kamu ihalesi Euro garantili verildi
ERG İnşaat’ın sahibi Sani Erbilgin, Ankara-Niğde otoyolu ihalesinden sonra Ankara-İzmir demiryolu ihalesini de 2 milyar 163 milyon Euro'ya aldı.  Erbilgin'e Euro garantisi verildi

Tek kalemde büyük kıyak. Rakam ''Yok artık'' dedirtti

TV100''ün haberine göre, Ankara’yı İzmir’e bağlayacak olan demiryolu ihalesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 21-B yani pazarlık usulü ile Sani Erbilgin’in sahibi olduğu ERG İnşaata verildi.

İhalenin en büyük özelliği Türkiye’de daha önce örneği görülmemiş bir şekilde Euro garantili olması. Ankara-İzmir demiryolu ihalesi ayrıca bir rekor kırarak, 2 milyar 163 milyon Euro yani 21 milyar Türk Lirası bedeli ile dünyanın en büyük Euro garantili kamu ihalesi olma özelliğini de kazandı.

İlgili çevreler Ulaştırma Bakanlığı tarafından böylesi büyük rakamlı bir ihalenin tek kalemde verilmiş olmasının şaşkınlığı içinde. Öte yandan Sani Erbilgin’in sahibi olduğu ERG İnşaat’ın kamuoyunda bilinen bir diğer büyük projesi de Ankara-Niğde otoyolu…

4 milyar lirayı aşkın ihale bedeli ile 11 yıl 10 ay işletilmek üzere yapılan otoyolda geçiş garantisi de bulunuyor. ERG İnşaat otoyolda gerekli konaklama tesislerini henüz tamamlamadığı için vatandaşın ilgisi de az.

Günlük 75 bin geçiş garantisi verilen otoyolu şu anda 5 bin civarında araç kullanıyor. Bu nedenle ciddi oranda kamu zararı oluşuyor.

Kaynak: TV 100

 

İlgili Haberler