Dünyanın en büyük liginden skandal hamle: Bu karar çıkarsa milli yıldızların hayatı tehlikeye girecek

Dünyanın en büyük liginden skandal hamle: Bu karar çıkarsa milli yıldızların hayatı tehlikeye girecek
NBA Başkanı Adam Silver, ligin yeniden başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada skandal ifadeler kullandı. Silver, maçlar başladıktan sonra bir oyuncuda virüs çıkması durumunda ligi durdurmayıp sadece oyuncu ve temas ettiği kişileri karantinaya alacaklarını söyledi.

Basketbolda dünyanın en önemli organizasyonu olan, Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ersan İlyasova’nın da mücadele ettiği NBA’de korona virüs nedeniyle duran maçların hangi şartlarda yeniden başlayacağına yönelik çalışmalar sürüyor. NBA Başkanı Adam Silver, kalan maçların iki şehirde oynanabileceğini belirterek, maçların başlamasının ardından bir oyuncuda virüsün çıkması durumunda ligin durmayacağını söyledi.

NBA Başkanı Adam Silver Silver, NBA Oyuncular Birliği Başkanı ve Oklahoma City Thunder'ın yıldızı Chris Paul ile bazı oyuncuların katıldığı video konferansta sezonun geleceğine ilişkin açıklamada bulundu.

Sezonu tamamlamayı amaçladıklarını kaydeden Silver, "Hayatlarımızın en zorlu meydan okumasıyla karşı karşıyayız. Maçların seyircisiz oynanması halinde oyuncuları şehir şehir gezdirerek riske atmanın anlamı yok. Başlangıçta maçları bir ya da iki yerde oynatmayı düşünüyoruz. Bu şehirler Orlando ve Las Vegas olabilir." ifadelerini kullandı.

Kalan maçların ne zaman oynanacağı konusunda henüz karar vermediklerini ifade eden Silver, "Sahaya dönüş kararını salgının gidişatına göre alacağız. Hazirandan önce bir takvim açıklamamız mümkün değil. Gelecek sezonun başlangıcı ise aralık ayına kadar sarkabilir." yorumunu yaptı.

Ayrıca maçlar yeniden başladıktan sonra Kovid-19 testleri pozitif çıkan basketbolcular yüzünden sezonu durdurmayı düşünmediklerini aktaran Silver, bunun yerine söz konusu oyuncular ve temas ettikleri kişileri iyileşene kadar izole etmeyi planladıklarını belirtti.

NBA karşılaşmaları, Utah Jazz'ın Fransız pivotu Rudy Gobert'in Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 12 Mart'ta süresiz askıya alınmıştı.