Dünyanın en büyük tavşanı çalındı. Bulana para ödülü verecek

Dünyanın en büyük tavşanı çalındı. Bulana para ödülü verecek
2010'da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın en büyük tavşanı 10 yaşındaki Darius, İngiltere'deki evinin bahçesinden çalındı. Sahibi Annette Edwards tavşanı bulana 1000 sterlin ödül vereceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük tavşanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Darius, İngiltere’nin Worcestershire bölgesindeki Stoulton kentinde bulunan evinin bahçesinden çalındı. Tavşanın sahibi eski Playboy modeli Annette Edwards, tavşanı bulup getirene para ödülü vereceğini açıkladı.

Polis, 129 cm uzunluğundaki Darius’un cumartesi günü Edwards''ın bahçesinden kaçırıldığını söyledi. 

1000 STERLİN PARA ÖDÜLÜ

Edwards, "Bu çok üzücü bir gün" diyerek Darius''u getirene 1000 sterlin para ödülü vereceğini söyledi.  Twitter''dan tavşanı kaçıranlara seslenen Edwards, "Lütfen onu geri getirin. O yeniden üremek için zaten çok yaşlı" dedi.

Tavşanının çalınması ile ilgili tahminleri olduğunu ifade eden Edwards, "Etrafta çok kıskanç insan var. Bunun arkasında kim olduğuna dair şüphelerim var. Önceden bilgisi olan biri olmalı. Hırsızlar çitinin üzerinden geçtiler, Darius''un büyük kulübesini açıp onu güvenli bölgesinden aldılar. Hırsızların tahmin yürütmesini zorlaştırmak için Darius''un yerini değiştiriyorduk. Ama birisi ne yaptığını biliyordu. Sipariş için çalındı" ifadelerini kullandı.

TAVŞANA BENZEMEK İÇİN ESTETİK AMELİYAT OLDU

69 yaşındaki eski model, 10 yıldır hayvan yetiştiriyor ve 100''den fazla tavşanın bakımını üstlendi. Edwards, tavşanların devasa büyüklüklerini korumak için ihtiyacı olan havuç ve elmalara yaklaşık 7 bin dolar para harcıyor. Darius, eski model Edwards''ın ödül kazanan 4. tavşanı. 

Tavşanlara olan sevgisi ile tanınan Edwards, 2010''da çizgi film karakteri Jessica Rabbit gibi görünmek için geçirdiği estetik ameliyatlarla gündem olmuştu. Daily Mail''in aktardığı habere göre, Edwards bu ameliyatlar için yaklaşık 10.000 pound para harcadı.