Dünyanın en ince saati rekor fiyata satılacak: Sadece 150 adet bulunuyor

Dünyanın en ince saati rekor fiyata satılacak: Sadece 150 adet bulunuyor
Dünyanın en ince saati Richard Mille RM UP-01, 1 milyon 888 bin Dolar'a satışa çıktı. Yeryüzünde sadece 150 adet bulunan bu saat bükülmelere karşı çelik kadar güçlü olmasıyla biliniyor. Saatin 5’inci sınıf titanyumdan üretildiği açıklandı.

CHİP''ten aktarılan bilgilere göre; Richard Mille markası tarafından üretilen RM UP-01 Ferrari, jilet inceliğinde yeni bir standardı getiriyor. Sadece 1.75 mm kalınlığındaki plakası, Richard Mille RM UP-01 Ferrari’yi dünyanın en ince saati yaparken, bu unvanın önceki sahibi 1.88 mm kalınlık ile Bulgari Octo Finissimo Ultra’ya aitti.

RM UP-01 Ferrari’nin içindeki mekanik aksam Richard Mille ve Audemars Piguet Renaud & Papi tarafından ortaklaşa geliştirilirken, saatin bu denli ince olmasına karşın fazlasıyla dayanıklı yapıda tasarlandığını da belirtelim. Öyle ki RM UP-01 Ferrari, bükülmelere karşı çelik kadar güçlü olması için alüminyumdan 2 kat daha güçlü olan 5’inci sınıf titanyumdan yapılmış.

Peki, bu kadar ince bir saat ne kadar pahalı olabilir? Rekor kıracak derecede... Richard Mille RM UP-01 Ferrari’nin fiyatı tam 1 milyon 888 bin dolar değerinde. Yani bugünün döviz kuru üzerinden çevirdiğimizde tam 32 milyon 565 bin TL. Şimdiden satın almak isteyen mültimilyarderlerimize hayırlı olsun diyoruz. Ancak ellerini çabuk tutmalılar. Zira Richard Mille RM UP-01 yalnızca 150 adet ile sınırlandırılmış.

İlgili Haberler