Dünyanın en pahalı meyveleri

Dünyanın en pahalı meyveleri
Dünyanın en pahalı meyveleri dudak uçuklatıyor Japonya’da lezzeti ve fiyatı ile ünlü özel yubari kavunları. Açık artırmada bu yıl 2,7 milyon yene, yani 25.000 Dolara, yani 325 Bin liraya alıcı buluyor.

Yubari kavunu 325 Bin lira

Kyodo ajansının haberine göre, adını Hokkaido''da Sapporo''ya bağlı Yubari ilçesinden alan kavunlar, mevsimin ilk hasadında Sapporo toptancı halinde müşterinin beğenisine sunuldu.Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ekonomiye etkisi sonrası, geçen yıl sezon açılışında 120 bin yene (1100 dolar) satılabilen Yubari kavunları bu yıl 2,7 milyon yene (24 bin 800 dolara) alıcı buldu.Verdikleri teklifle "çiftçileri cesaretlendirmek istediklerini" dile getiren Hokkaido Products firması temsilcisi Kage Iori, kavunları sosyal medya üzerinden seçilmiş çocuklu 10 aileye hediye edeceklerini söyledi.İlçedeki tarımsal kooperatifler bünyesindeki 102 çiftçi, kavunların ülke içi satışlarından 2,16 milyar yen (19,8 milyon dolar) kazanmayı hedefliyor.Yubari kavunları sezon açılışı rekor fiyatı 5 milyon yenle (45 bin 900 dolar) 2009''da elde edilmişti.

Yubari Kavunu

İşte diğer dünyanın en pahalı meyveleri:

DENSUKE KARPUZU
Bu özel karpuz siyahtır. Özellikle Japonya’nın kuzeydoğusunda yetişen bir meyvedir. 2008 yılında bu karpuz açık artırmada 6.100 dolardan fazla satıldı. Yani bu karpuzu pazarda satın almayı beklemeyin. Araba fiyatına karpuz ister misiniz?

KIRMIZI ROMA ÜZÜMLERİ
Kırmızı Roma Üzümlerinin yetiştirilmesi ilk olarak 2008 yılında Japonya’nın Ishikawa Eyaletinde başlamış. Bazı kaynaklara göre, bir demet Kırmızı Roma üzümünün fiyatı 910 dolar. Kulağa pahalı gelmiyor mu, alt tarafı üzüm.

TYO NO TAMAGO MANGOSU
Büyük bir yumurtaya benzeyen bu mango da Japonya’da üretilmektedir. Bu meyveler yaklaşık 3.000 dolara satıldı. Evet Tyo no Tamago mangosu binlerce dolar değerinde harika bir meyvedir.

KAYIP HELİGAN BAHÇESİ ANANASI
İngiltere, Heligan’ın Kayıp Bahçesi’ndeki ananaslar dünyanın en pahalısıdır. 1.600 dolara kadar getirirler. Heligan Bahçesi Ananasları aynı zamanda ülkedeki en pahalı meyve türlerinden biridir.

İlgili Haberler