Google 23. Yaş günü Doodle’ını yayınladı

Google 23. Yaş günü Doodle’ını yayınladı
Teknoloji devi Google dünyanın en popüler arama motorudur. Özellikle özel günlerde paylaştıkları 'doodle'lar ile gündem olan Google 23. Yaş gününü özel bir animasyon ile kutladı.

Webtekno’da yer alan habere göre, aslında 4 Eylül 1998’de kurulan şirket doğum gününü her yıl 27 Eylül’de kutluyor. Sergey Brin ve Larry Page tarafından kurulan şirketin amacı, geniş bir bilgi kümesine sahip bir arama motoruydu. Şirketin ve arama motorunun ismi matematikçilerin ‘googol’ olarak adlandırdığı, aşırı büyük bir sayı olan ve 1 rakamına yüz tane 0 eklenmesiyle elde edilen sayıya gönderme olarak seçildi. Hatta, Google’ın “Googleplex” adlı merkezinin adı da “googolplex” denilen ve googol’ın 10 katı büyüklükte olan bir sayıdan geliyor.

Google’ın doodle geleneğinin şirketin kurulmasından öncesinde, Burning Man müzik festivalini kutlamak amacıyla Ağustos 1998’de başlamıştı. Kendi doğum gününe özel hazırladığı doodle’ı ise çikolatalı bir pasta ve “Google” harflerinden oluşuyor. İşte Google’ın 23. Yaş günü doodle’ı;