Hiroşima'da atom bombasından kurtulmuştu. Dünyaca ünlü modacı Issey Miyake hayatını kaybetti

Hiroşima'da atom bombasından kurtulmuştu. Dünyaca ünlü modacı Issey Miyake hayatını kaybetti
Yıllardır kanserle mücadele eden dünyaca ünlü modacı Issey Miyake yaşama gözlerini yumdu. Issey Miyake atom bombasından kurtulan modacı olarak da biliniyordu

 

Japonyalı ünlü modacı Issey Miyake, 84 yaşında yaşamını yitirdi…

Japon medyası kendi ismiyle marka olan Miyake’nin bir süredir kanserle mücadele ettiğini açıkladı. Kyodo haber ajansı Miyake’nin 5 Ağustos’ta yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bir süredir kanserle mücadele eden Miyake, hepatosellüler karsinom olarak da bilinen karaciğer kanseri ile savaşıyordu

Miyake’nin cenazesinin sadece ailesinin katılımıyla gerçekleştiği ve bir tören düzenlenmeyeceği duyuruldu. 1970’lerin ortasında ortaya çıkan Japon tasarım akımının bir parçası olan Miyake, haute couture’de yüksek teknoloji malzemeler ve rahat bir tasarım tercih ederek gündem olmuştu.

1938 yılında Hiroşima''da doğan Miyake, şehre 72 yıl önce ABD tarafından atom bombası atıldığında yalnızca 7 yaşındaydı ve atom bombasından kurtulmayı başarmıştı. 140 bin kişinin öldüğü saldırının ardından Miyake, önce Tokyo’da daha sonra da Paris’te ilk butiğini açmıştı.

.Ancak Miyake, profesyonel hayatında bu konuyla ilgili pek konuşmadı.

2009''da New York Times''a yazdığı bir yazıda Miyake, "atom bombasından sağ kurtulan tasarımcı" olarak tanınmak istemediğini ifade etti.